PCC SE si-a majorat pachetul de actiuni la Oltchim si vrea sa participe la privatizare

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 13:42
2100 citiri
PCC SE si-a majorat pachetul de actiuni la Oltchim si vrea sa participe la privatizare

Compania PCC SE a anuntat ca a achizitionat pachetul de actiuni detinut anterior de Carlson Ventures International la Oltchim si ca este interesata in continuare sa participe la privatizarea combinatului.

"Urmare a rezultatului privatizarii Oltchim, Carlson Ventures a decis sa-si retraga investitia in actiuni de la Oltchim SA, considerand ca situatia companiei si viitorul acesteia sunt incerte", se spune intr-un comunicat al companiei.

PCC SE a achizitionat actiunile detinute anterior de Carlson Ventures prin Nachbar Services Ltd. in baza Memorandumului de a actiona concertat cu privire la Oltchim SA, semnat intre PCC SE si Carlson Ventures in data de 17 iunie 2011 si notificat in timp util catre Bursa de Valori Bucuresti si Comisia Nationala de Valori Mobiliare. Astfel, compania detine acum o participatie de 32,25% la Oltchim.

"Investitia in actiuni la Oltchim SA si cresterea pachetului de actiuni detinut de PCC SE in Oltchim SA la nivelul de 32,2529% confirma faptul ca, in pofida situatiei financiare dificile a combinatului chimic si a rezultatelor privatizarii recente a Oltchim SA, PCC SE este gata sa coopereze pentru salvarea companiei si sa rezolve problemele care blocheaza dezvoltarea Oltchim SA", se mai arata in comunicat.

Grupul german PCC SE precizeaza ca este un investitor strategic la Oltchim SA si trateaza aceasta investitie "drept una de lunga durata si vitala pentru dezvoltarea Oltchim SA intr-o maniera sanatoasa". PCC SE doreste transformarea Oltchim intr-o companie profitabila, in beneficiul actionarilor, angajatilor si comunitatii locale.

De asemenea, PCC SE isi reconfirma interesul pentru implementarea de urgenta a restructurarii companiei si aplicarea solutiilor de afaceri la Oltchim SA.

Totodata, PCC SE anunta ca este interesata in continuare in participarea la privatizarea Oltchim SA, in momentul in care procesul de privatizare va fi reluat.

In luna septembrie, combinatul a trecut printr-un proces esuat de privatizare, deoarece Dan Diaconescu nu a platit suma licitata, de 45 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#PCC SE cumparat actiuni Oltchim, #PCC SE achizitie actiuni Oltchim, #PCC SE actiuni Oltchim, #PCC SE marire participatie Oltchim , #PCC