Parchetul General: Nu s-a primit nicio plangere privind privatizarea Oltchim

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 16:15
2355 citiri
Parchetul General: Nu s-a primit nicio plangere privind privatizarea Oltchim
Foto: Arhiva

Nicio plangere penala in ceea ce priveste privatizarea Oltchim nu a fost inregistrata pana marti, nici din partea lui Dan Diaconescu, nici din partea Ministerului Economiei, au declarat reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Aceleasi surse au precizat ca Parchetul General nu se poate autosesiza in acest caz, deoarece nu exista procedura in acest sens.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, luni, ca procedura de privatizare a Oltchim a fost incheiata prin nesemnarea contractului de vanzare-cumparare pentru pachetul de actiuni de 54% detinut de Ministerul Economiei prin OPSPI.

"Comisia de Privatizare m-a informat ca procedura de privatizarea a fost incheiata prin nesemnarea unui contract de vanzare-cumparare pentru pachetul de actiuni de 54%, detinut de Ministerul Economiei prin Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie. De asemenea, nu a fost incheiat niciun contract de vanzare-cumparare nici pentru creantele detinute de AVAS la Oltchim si nici pentru creantele detinute de societatea comerciala Electrica SA la Oltchim", a mentionat Chitoiu.

Acesta sustine ca adjudecatarul licitatiei nu a prezentat documente din care sa rezulte ca detine disponibilitatile banesti.

"Pentru ca adjudecatarul licitatiei nu a prezentat documente din care sa rezulte ca detine disponibilitatile banesti pentru plata pretului integral al actiunilor, asa cum a fost adjudecata in licitatia in data de 21 septembrie, nu mai avea rost ca privatizarea sa se continue pentru alte zile", a mai spus ministrul Economiei.

Dan Diaconescu: Depun plangere penala impotriva lui Ponta si Vulpescu

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru actiunile detinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare pret, de 203,149 milioane de lei.

Premierul Victor Ponta a declarat saptamana trecuta ca, in cazul in care Dan Diaconescu nu va putea sa plateasca pretul oferit pentru preluarea actiunilor detinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluata intr-o perioada de sase luni. Acesta a adaugat ca asteapta data de 1 octombrie pentru a sti daca ministerul va ramane proprietar al Oltchim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plangere privatizare Oltchim, #plangere penala privatizare Oltchim, #privatizare Oltchim , #privatizare