Oltchim intra in faliment? Anuntul facut de ministrul Economiei

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 14:40
2213 citiri
Oltchim intra in faliment? Anuntul facut de ministrul Economiei
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat, marti, la Ramnicu Valcea ca este exclusa varianta falimentului combinatului Oltchim si ca amanarea privatizarii are la baza interesul investitorilor pentru preluarea si a rafinariei Arpechim.

"Oltchim este o companie de interes national si strategic, am cerut sindicalistilor sa aiba rabdare pentru ca privatizarea combinatului nu este un esec. Dimpotriva, amanarea a fost ceruta de investitorii strategici pentru ca sunt interesati si de preluarea la pachet a Oltchim cu Arpechim. Speram, astfel, ca in intervalul de timp imediat sa reusim finalizarea cu succes a negocierilor cu cei de la OMV, pentru a prelua rafinaria pitesteana", a spus ministrul Nita.

Termenul de privatizare al combinatului a fost amanat cu 45 de zile, interval in care se spera ca rafinaria Arpechim sa poata fi preluata de statul roman.

Veste proasta pentru Oltchim: Niciun investitor nu a depus o oferta

Constantin Nita a mentionat ca in cursul saptamanii viitoare va fi finalizata si noua organigrama a conducerii combinatului.

Potrivit administratorului judiciar de la Oltchim, doi investitori sunt interesati de preluarea la pachet a Oltchim si Arpechim, acestia fiind concernul chinez Baota Petrochemical Group si Junlun Petroleum Co. Ltd., precum si un concern din tara noastra - SIF Transilvania Project Management Company.

Oltchim este cel mai mare agent economic din judetul Valcea si se afla in insolventa din ianuarie 2013. La sfarsitul anului trecut, acesta a fost impartit in doua entitati - Oltchim SPV si Oltchim.

Prima a preluat activele perfomante si a fost scos la privatizare, ultimul termen pentru depunerea de oferte angajante fiind 28 martie, cand nu s-a prezentat niciun investitor.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Oltchim faliment minister Economie, #faliment Oltchim , #privatizare