Oltchim ingroapa referendumul (Opinii)

Duminica, 30 Septembrie 2012, ora 11:23
5731 citiri
Oltchim ingroapa referendumul (Opinii)

Odata cu declansarea scandalului legat de privatizarea Oltchim, ofiterii de presa si activistii PDL, comunicatorii si vectorii de imagine ai dlui Basescu au primit ordin sa amplifice prin orice mijloace taraboiul mediatic: e vorba de una din ultimele ctitorii ale societatii socialiste multilateral dezvoltate, un combinat cu capital majoritar de stat de care se leaga destinul a peste 2.500 de angajati cu tot cu familiile acestora.

Au intrat in ecuatie din nou temele lor favorite: rusii - dusmanii romanilor, diriguitorii s-au dat cu rusii, toti sunt hoti, toti mint, toti au gresit la guvernare numai dnii Videanu, Boureanu... si PDL sunt mimosa pudica & gratiosa. Mai traim inca gratie performantelor PDL, clarviziunii lor economice si politice. Altfel era vai de mama noastra. Culmea: lipsesc Motanul Felix, batranul edec bolsevic Iliescu, incarceratul Nastase...

Referendum / Oltchim

Pentru mai bine de o saptamana, complexul de evenimente legate de referendum cedeaza intaietatea mediatica, iar acuzatiile grave aduse USL si Guvernului Ponta de catre liderii PDL si oamenii lor de influenta demonstreaza ca, daca tevatura cu privatizarea Oltchim nu era cumva pregatita din vreme, macar au reusit sa-si creeze un cap de pod mediatic si o liniste absolut necesare pregatirii viitoarei campanii.

Mai trebuie spus ca, odata cu revenirea lui Basescu la Cotroceni in 2009, consilierii si activistii sai au incercat in permanenta sa stapaneasca spatiul public, sa lanseze propriile teme ale agendei politice si chiar sa contracareze bombele de presa prin lovituri mediatice arareori din sfera economicului, a socialului, ci mai adesea din dosarele Justitiei. De ce? Ne-ar putea raspunde comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, sau CSM. Dar n-au facut-o, nici nu o vor face, cu tot cu un MCV impus pana la calendele grecesti.

Bombe de presa si ofensiva mediatica

Paradigma tematica a referendumului a fost conturbata prin mijloace demne de profesionistii vechii securitati si ai armatelor de ocupatie: ne era spart auzul continuu cu lovituri de stat ale Parlamentului, puciuri ale cetatenilor participanti la vot, subjugarea justitiei si scaparea puscariabililor, iar solutia a fost ca de fiecare data interventia straina.

Daca necesitatea de a fi schimbata principala tema de discutie in campania referendara putea fi de inteles, ei bine, actualmente, dupa ce dl Basescu s-a intors cum-necum pe scaunul poftit cu atata ardoare, schimbarea subiectului de discutie e mai greu de explicat.

Ce trebuie ascuns de ochii lumii?

Un posibil motiv ar fi ratarea de catre DNA a posibilitatii de a scoate din pamant din piatra seaca peste 1,5 milioane de voturi fraudate la referendum, pentru a dejuca si noul cvorum de 19 milioane. S-a dovedit ca e o simpla gogoasa de presa, voturile multiple abia ajungand la 55 660, conform raportului AEP.

Acestei informatii i se adauga si Decizia CCR de respingere a contestatiilor PDL referitoare la schimbarea lui Vasile Blaga de la conducerea Senatului, ceea ce denota ca nici conceptul de lovitura de stat nu mai are obiect. Or informatiile de mai sus nu trebuie sa ajunga concomitent la urechile poporenilor, fiind in pericol procentele electorale ale ARD si asa destul de amarate.

Pentru alimentarea taraboiului mediatic, vectorii lor de atac se strofoca mereu sa echilibreze discutia: atacat din toate directiile pentru inducerea in eroare a comisiei guvernamentale de privatizare si pentru lipsa unei garantii serioase a creditului de 45 mil. Euro, Dan Diaconescu gaseste scuze si intelegere la activistii PDL.

Partea comica este ca trebuie obligatoriu sa nege alianta cu Dan Diaconescu si sa demonteze orice acuzatie care ar plana asupra PDL in legatura cu Oltchim in perioada guvernarilor portocalii.

A trantit Ponta usa sau e tot manipulare?

In conditiile de mai sus, este de inteles reactia prim-ministrului Victor Ponta de a parasi sedinta CSAT. Explicatia era cea banuita: Traian Basescu a incercat sa impuna crearea unui Oberminister de Externe la Cotroceni, cica pentru a reajusta imaginea Romaniei facuta tandari la referendum. Iata inca o tentativa de absolvire a unei vinovatii clare, aceea de a raspandi pe toate canalele mapamondului stiri false despre Romania, pisica moarta fiind din nou aruncata in curtea Guvernului USL.

Toate se intampla fiindca institutiile statului de drept au devenit jucatori partizani pe scena politica, anchetele, deciziile inaltelor instante nemaiputand clarifica vinovatiile personajelor politice la varf. Iar alegerile din decembrie trebuie sa ne prinda pe toti curati si neprihaniti. Cine s-o mai creada?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Oltchim referendum agenda spatiu public, #presa jurnalist institutii partizane , #privatizare