Oltchim ar putea functiona la 30% din capacitate, incepand de vineri

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 17:18
1591 citiri
Oltchim ar putea functiona la 30% din capacitate, incepand de vineri
Foto: Arhiva

Combinatul Oltchim ar putea functiona de la sfarsitul acestei saptamani la o capacitate de productie de 30%, dupa cum a declarat, miercuri, liderul protestatarilor, Corneliu Cernev.

"Protestele am putea spune ca sunt suspendate incepand de astazi, dupa ce conducerea ne-a informat ca in decursul zilei si maine, joi, vor fi achitate salariile pe luna septembrie, iar pana la sfarsitul lunii cele aferente lunii octombrie. La acestea se adauga si drepturile cu privire la concediul de odihna si de mentionat ca s-a virat in conturile CAR-ului suma de 6 miliarde lei vechi pentru nevoile oamenilor.

In aceste conditii ne-am oprit din protest, mai putin cei sase grevisti ai foamei, care au declarat ca vor renunta la aceasta forma de protest numai dupa o discutie cu Victor Ponta", a precizat Cernev.

Continua protestele la Oltchim - un angajat aflat in greva foamei a lesinat

Totodata, liderul protestarilor a mentionat ca in cursul zilei de miercuri va fi repornita Sectia de Propenoxid, urmand ca pana vineri sa mai fie repornite alte doua sectii ale combinatului, Polieteri si Sinteze organice.

"Astfel, daca aceste lucruri se vor realiza, combinatul Oltchim ar functiona incepand de vineri la o capacitate de productie de 30%", a subliniat Cernev.

Salariatii de la Oltchim au protestat timp de trei zile in curtea societatii, nemultumiti de neplata salariilor pe luna septembrie si de nereluarea procesului de productie la combinat.

Lider sindical: Salariatii Oltchim isi vor primi salariile miercuri

Combinatul chimic de la Valcea a fost oprit la sfarsitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 milioane de euro.

In luna septembrie, Oltchim a trecut printr-un proces de privatizare nereusit, iar in luna octombrie s-a reusit repornirea unei sectii - Electroliza cu membrana - reprezentand 10% din capacitatea de productie, unde lucreaza 100 de oameni din totalul de 3.200 de muncitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Oltchim pornire sectii, #Oltchim proteste angajati, #salarii angajati Oltchim , #combinat