Noi proteste la Oltchim: Zece muncitori au intrat in greva foamei (Video)

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 09:44
2050 citiri
Noi proteste la Oltchim: Zece muncitori au intrat in greva foamei (Video)
Foto: B1 TV

Zece angajati de la Oltchim au anuntat, luni dimineata, ca au intrat in greva foamei. Oamenii abia au iesit din tura de noapte si spun ca sunt nemultumiti pentru ca nu au fost platiti de trei luni.

Muncitorii Oltchim spun ca vor ramane in greva foamei pana cand premierul Victor Ponta va veni sa discute cu ei, transmite B1 TV.

Dupa mai multe serii de disponibilizari, combinatul Oltchim a avut in luna septembrie cele mai bune rezultate din acest an. Cifra de afaceri s-a dublat fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 11,43 de milioane de euro. Oltchim a incheiat primele noua luni cu afaceri de 81,54 milioane de euro si pierderi 136 milioane de euro.

Oltchim, intr-o situatie jenanta

Desi cifrele s-au imbunatatit, ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat, vineri, ca Oltchim se afla intr-o situatie jenanta, pentru ca nicio banca nu vrea sa ii acorde un credit in valoare de 15 milioane de euro pentru redeschiderea unei sectii de productie.

"Oltchim, cu disperare, cauta finantare pentru deschiderea unei sectii care l-ar aduce pe break-even (egalizarea cheltuielilor cu veniturile - n.red.), dar nimeni nu vrea sa ii dea. Toti vor sa finanteze numai companii cu profituri grase si cifre de afaceri de milioane. Dar, iertati-ma, acele companii nu au nevoie de finantare", a afirmat Gerea intr-o conferinta de presa.

Ministrul Economiei: Oltchim, intr-o situatie jenanta! A ajuns sa cerseasca bani, dar nimeni nu-i da

Oltchim a intrat in insolventa la inceputul anului. Statul, care detine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din actiunile Oltchim a esuat anul trecut in incercarea de a privatiza combinatul chimic.

O noua incercare de vanzare a Oltchim este programata pentru luna februarie a anului viitor, ofertele angajante putand fi depuse pana la 17 ianuarie.

Premierul Victor Ponta a anuntat recent ca doua companii chineze sunt interesante de preluarea combinatului. In plus, o societate din Rusia ar putea participa la privatizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#angajati greva foamei Oltchim, #angajati greva foamei salarii Oltchim, #greva foamei discutii Victor Ponta, #salarii restante Oltchim , #angajati