Noi proteste la Oltchim: Prefectul, dus cu forta la combinat (Video)

Joi, 04 Iulie 2013, ora 10:34 2164 citiri
Foto: Arhiva

Angajatii disponibilizati de la combinatul valcean Oltchim continua protestele, recurgandu-se la acte de violenta.

Potrivit Romania TV, 200 de angajati care si-au pierdut locul de munca protesteaza joi dimineata in fata pavilionului administrativ al societatii.

O parte dintre acestia l-au bruscat pe prefectul de Valcea, impiedicandu-i accesul in autoturism. Prefectul venise sa stea de vorba cu protestatarii, dar a decis sa plece dupa ce oamenii au inceput sa-l huiduiasca.

Cine este gigantul azer la care ar putea ajunge Oltchim

Ulterior, prefectul si protestatorii au plecat impreuna spre platforma chimica de la Oltchim pentru a discuta.

Conform reprezentantilor sindicali, fostii angajati sunt nemultumiti pentru ca nu si-au primit salariile pe luna mai, vineri urmand sa le fie achitata doar jumatate din suma aferenta acestei perioade.

Vosganian: Oltchim, condamnat la moarte de FMI. Noi mergem pe redresare! (Video)

In luna iunie, peste 900 de salariati de la Oltchim - 605 de la Ramnicu Valcea si 327 de la Divizia Petrochimica Bradu-Pitesti - au fost disponibilizati, ei beneficiind de indemnizatie de somaj si venit de completare.

Combinatul Oltchim se afla in insolventa de la inceptul anului, functioneaza sub 10% din capacitate si are datorii de peste 800 de milioane de euro.

Guvernul a propus companiei petroliere azere de stat SOCAR sa preia Oltchim. Tentativa anterioara de privatizare a combinatului a esuat dupa ce Dan Diaconescu nu a platit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

Vosganian: Oltchim poate ajunge in top 5 din Europa

C.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News