Ministrul Economiei: Am vandut 12 caiete de sarcini la Oltchim - vezi ce l-a avertizat Ponta

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 19:49
1929 citiri
Ministrul Economiei: Am vandut 12 caiete de sarcini la Oltchim - vezi ce l-a avertizat Ponta
Foto: Arhiva

Pana in prezent 12 firme au cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim, l-a informat Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, pe prim-ministrul Victor Ponta, in sedinta de miercuri a Guvernului.

Premierul l-a atentionat pe Chitoiu sa nu vorbeasca la microfon, pentru ca vrea sa ramana "una si buna", care sa salveze locurile de munca, scrie Mediafax.

"Problema Oltchim, domnul ministru, ceasul merge", i-a spus Ponta ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, la inceputul sedintei de guvern, in fata jurnalistilor.

Fara sa vorbeasca la microfon pentru a se auzi in sistemul de sonorizare, Chitoiu i-a spus lui Ponta a procedurile sunt in desfasurare si vor fi finalizate marti, 18 septembrie, adaugand ca 12 investitori s-au aratat interesati pana in prezent de preluarea Oltchim, acestia achizitionand deja caietul de sarcini.

"Marti, pe 18? Bine, douasprezece (caiete de sarcini - n.r.)? Doamne ajuta! Nu, nu, nu! Nu spuneti 'douasprezece' la microfon, vreau sa ramana una si buna care, in primul rand, sa salveze locurile de munca si sa dea o perspectiva in termen mediu si lung pentru tot ceea ce inseamna Oltchim, Arpechim si tot ceea ce mai e de facut ", i-a transmis Ponta.

Tot miercuri, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, a anuntat ca a vandut peste zece caiete de sarcini pentru privatizarea Oltchim.

In urma cu doua saptamani Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Ofertele cu pretul propus de investitorii interesati sa cumpere combinatul vor fi deschise in 18 septembrie, iar in aceeasi zi va urma licitatia cu strigare.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania germana PCC SE (18,32%) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, care detine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.

Privatizarea Oltchim reprezinta una dintre conditiile pentru aprobarea de catre board-ul director al FMI a celei de-a sasea evaluari a acordului cu Romania.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#Daniel Chitoiu Victor Ponta Oltchim, #privatizare Oltchim , #stiri Oltchim