Ministerului Adevarului, felicitari! (Opinii)

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 11:56
4269 citiri
Ministerului Adevarului, felicitari! (Opinii)
Foto: rishikajain.com

Marele Manipulator - individul sau grupul de indivizi din spatele scandalului Oltchim - merita felicitari!

Tehnicile folosite sunt magistrale, privatizarea Combinatului Oltchim fiind transformata intr-o imensa perdea de ceata, care ascunde atat erorile comise de Guvernul Ponta in respectarea promisiunilor facute electoratului si institutiilor europene, cat si miscarile mai mult sau mai putin vizibile ale inamicilor politici ai USL - Traian Basescu si camarila sa.

Ramane de vazut cine a provocat si cui ii va fi de folos aceasta ceata... si daca tot alunecam in teoria conspiratiei - cuvantul de ordine al momentului - nu excludem insa un al treilea jucator, interesat in a provoca haos si a profita din plin.

Mesajul principal transmis obsedant de Dan Diaconescu este ca Oltchim va redeveni proprietatea poporului, va fi salvat din mainile ciocoilor. Este marea minciuna a acestei grozave si aproape perfecte manipulari! Privatizarea in sine este un mecanism de trecere din proprietatea statului in proprietatea unei persoane sau unui grup de persoane private.

Chiar daca Dan Diaconescu va deveni actionar majoritar si va incepe sa vanda actiunile sale cetatenilor romani, iar acestia vor cumpara, Oltchim devine proprietatea acelor cativa - sute, cel mult, mii - detinatori de actiuni, nu a poporului! Combinatul Oltchim ar fi, oarecum, al poporului, daca ar ramane in proprietatea statului roman, prin stat intelegand expresia organizata a existentei unei/unor natiuni.

Scandalul Oltchim dezvaluie alte doua chestiuni foarte importante: precaritatea legislatiei cu privire la procesul de privatizare si incapacitatea Guvernului Ponta de a gestiona acest proces.

Neclaritatile din legislatie au permis Marelui Manipulator - oricare ar fi acesta - sa puna in scena amanarile si asa-zisele negocieri, intregul spectacol al acestei "noi Elodii" care a ajuns sa fie privatizarea Combinatului Oltchim.

Guvernul Ponta, extrem de penibil reprezentat in zona de relatii publice, a cazut in capcana intinsa de Dan Diaconescu si este deocamdata, neputincios. Vedeta si castigatorul momentului este Dan Diaconescu, beneficiarul celui mai grozav "reality-show" realizat vreodata in Romania si difuzat gratuit de cele mai importante televiziuni nationale.

Marele Manipulator a reusit "miza de aur" - oriunde ar paria, va castiga! Scandalul Oltchim are efecte politice multiple si deosebit de puternice. Guvernarea USL a fost silita sa-si demonstreze capacitatea de a gestiona o criza rara intalnita in Romania postdecembrista, castigarea unei licitatii de privatizare de catre o persoana controversata care refuza sa se conformeze regulilor impuse de guvern si tergiverseaza semnarea contractului de privatizare.

Manifestand o prostie politica rar intalnita, Guvernul Ponta a esuat, cel putin pana acum, in managementul acestei situatii de criza. Dan Diaconescu pozeaza in "salvator al poporului", iar Victor Ponta se manifesta, cu voie sau fara voie, ca un "ciocoi", in incercarea de a nu face jocul lui DD.

Din corpul de electori fideli USL, Dan Diaconescu reuseste sa mai rupa o bucata - acei indivizi care au nostalgia "avutiei intregului popor", dependenti de "conducatorul cel prea iubit" care se sacrifica pentru popor pe altarul luptei impotriva "dusmanilor poporului" deveniti "ciocoi".

Dan Diaconescu reuseste sa-si consolideze controlul asupra propriului electorat, dar si sa-si completeze acest electorat cu nostalgicii si dezamagitii din zona USL. Referirile lui DD la PDL sunt inutile si fara efect, deoarece acest partid nu prea mai are alegatori in mediul saracimii romane si oricum, este clonat prin ciudata anormalitate numita ARD.

Nu stiu cine este Marele Manipulator. Nu stiu ce interese are si cui slujeste. Totusi, este evident ca mizeria provocata de scandalul Oltchim este impotriva intereselor Romaniei.

Nu este pentru prima oara cand forte din interiorul tarii, poate chiar de la conducerea ei, ignora interesul national si provoaca cu cinism crize care afecteaza grav natiunea, doar pentru ca telurile lor sa fie atinse.

Nu este nici prima oara si nici ultima oara. Asa ca, romani, dormiti linistiti, ca oricum, nici nu stiti ce pierdeti!

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#provatizare Oltchim, #Dan Diaconescu Oltchim, #interese Oltchim privatizare , #privatizare