Lupta intre ciocoi si popor (Opinii)

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 09:40
3277 citiri
Lupta intre ciocoi si popor (Opinii)
Foto: goldfmromania.ro

Infiorat de greutatea deciziei, DD a declansat, in sfarsit, lupta intre ciocoi si popor in direct la TV. Sa recunoastem ca asteptam cu totii debutul ostilitatilor. Prea isi pusesera ciocoii genunchiul pe beregata populara. Intrucat lupta asta vrea sa schimbe de fapt bazele "regimului Basescu", putem sa-i spunem acesteia chiar revolutie.

Are deja un plan bine pus la punct de retrocedare catre popor a tuturor bunurilor furate de "ciocoi" din averea comuna, are si un proiect, din cat se vede, fezabil de ridicare a bunastarii populare pe culmi nemaiintalnite din 1989 incoace, are si un plan concret de castigare a puterii politice.

Planuri marete

Va castiga puterea nu cu arma in mana, cum ne-am astepta, ci cu bani. Deja a arvunit 45 de milioane de euro pentru Oltchim, din banii sai de buzunar, zicea unul hatru, urmand la rand CFR Marfa, CFR Calatori, Tarom..., apoi toate maretele ctitorii ale societatii socialiste multilateral dezvoltate, ultima reduta care trebuie privatizata in numele poporului fiind presedintia Romaniei.

Batai mari de cap ii va da fosta industrie care s-a dovedit realmente o magazie de fier vechi, ajungand acolo unde ii era locul: la topit, fie la Arcelormittal Galati, fie in Turcia, mare amatoare de vechituri, fie unde a fi. La fel cu maretele fabrici si uzine din care n-a mai ramas piatra peste piatra, furandu-se totul, de la sectii de scularie-strungarie-raboteze la gard si pavele. Pe astea n-o sa le mai reinvie nici Sfantul Duh. Insa "domnu' Dan" peste tot va face sa rasara soarele, sa rodeasca ogoarele, sa se veseleasca poporenii...

Ciocoi! Jos labele de pe Romania!

Cine sunt ciocoii hrapareti? Sunt profitorii, cei ce s-au imbogatit peste noapte din sudoarea poporului, facandu-se proprietari peste averea sa printr-o tehnica indeobste numita jaf. De ce se numesc ei atat de plastic ciocoi? Fiindca asa i-a numit acum un secol si jumatate Nicolae Filimon.

Si azi ca si atunci, ciocoii au ciocul mare cu care pot sfasia prada, dar cu care trebuie sa si caraie in cele patru zari ca tara este furata de o gasca de borfasi, de puscariabili... De aici expresia inaltei ideologii partinice: "ciocul mic!", adresata oricui emite pretentii la o viata si o politica decente, din Parlamentul Romaniei pana in ultimul studio TV. Adevarul e ca uneori iese cu paruiala.

In ce categorie se incadreaza DD? Va las pe dumneavoastra sa ganditi, dar sa nu o faceti cu glas tare. Oricum e infractiune la imagine. Asezat de revistele de specialitate intre primii nu stiu cati oameni bogati ai Romaniei, cunoscandu-i-se si nu prea de catre toti cei interesati sursa banilor, a averii, tinand cont de aplecarea neaosa a romanilor spre capra vecinului, nu stiu cum s-ar putea sa scape de supranumele de "ciocoi" insusi domn'Dan. Ceea ce este un adevarat paradox: cum adica, un ciocoi sa conduca lupta poporului impotriva ciocoilor?

Cat despre partea a doua a notiunii de "ciocoi", aici lucrurile sunt clare: toti cei ce-si exprima nemultumirile fata de autoritati au ciocul mare.

Revolutionar ori potlogar

Rauvoitorii, care au mai citit si ei cate o carte, spun plini de ura ca la noi nu mai poate fi nicio revolutie deoarece toti cei nemultumiti ar fi plecat din tara si nu mai are cine s-o faca. S-ar putea ca tocmai pe asta sa mizeze politicienii de la putere, incercand sa tot stranga surubul exploatarii omului de catre om. Uita ca mai sunt si nemultumiti care nu se pot duce, care nu vor sa plece, care vor sa faca din tara lor o gradina. Tocmai acestia sunt aliatii lui domnu' Dan.

O sa spuneti ca mai era unul care, murind de grija poporului iubit in direct la televizor, voia neaparat sa-l salveze, dar, pe din dos, manca numai carne Kobe de 3500 de lei noi kg, se parfuma si se cremuia si se aghesmuia cu cele mai scumpe produse din import... Din banii saracului si ai vaduvei. Ei bine, domnu' Dan nu este un potlogar, cum scrie un jurnalist care vede totul in negru (CTP), ci un roman adevarat care se zbate pentru semenii sai.

I se intoarce norocul

N-a gasit-o el pe Elodia, n-a reusit sa ne dea tuturor cate 20 000 de Euro asa cum a promis, dar acum norocul i se intoarce. Pe ce semne ne bazam? Destule: mai intai ca de dimineata pana seara se zbate pentru noi pe toate televiziunile.

Apoi se pare ca s-a dus la nemti sa ne aduca bani si tot ce ne trebuie pentru o viata mai buna, stiut fiind ca sunt cei mai tari din lume la economii si industrie. Si nu in cele din urma, a cheltuit pentru noi ultimul banut, numai ca sa avem din nou Oltchim.

Toate se vor face cu o conditie simpla, fara sa ne ceara nimic in afara votului.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Dan Diaconescu Oltchim popor revolutie ciocoi, #salvator noroc politician , #Dan Diaconescu
Comentarii
Poza iancugheorghe
iancugheorghe
rank 5
dănuțe, rămâi cu otv-ul tău și caut-o pe Elodia, nu da vrabia din...
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Daca nu i se descopera lui DD ceva mega-rusinos