Invitatii Ziare.com Ionel Blanculescu: Oltchim, ultimele ore si "ziua de dupa"!

Duminica, 30 Septembrie 2012, ora 22:17
3889 citiri
Invitatii Ziare.com Ionel Blanculescu: Oltchim, ultimele ore si "ziua de dupa"!

Mai avem de suportat cateva ore acest joc macabru si in acelasi timp comic, in jurul privatizarii Oltchim.

Pana atunci va propun sa ne prefacem ca credem, scuzati-mi aceasta apropiere de cuvinte, cu tenta cacofonica, insa este cea mai potrivita in contextul dat, ca luni dimineata cele 45 de milioane de euro vor fi disponibile in saci, pentru plata pretului, implicit pentru plata salariilor muncitorilor Oltchim si repornirea lui.

De ce va fac aceasta propunere? Pentru ca ii datoram d-lui Diaconescu macar aceste ore din viata noastra, care vor fi, daca-mi acceptati propunerea, de o prefacatorie fara margini.

De ce i le datoram? Pentru ca, prin participarea sa la o procedura de privatizare gresita, defectuoasa, criticabila din toate punctele de vedere, blocand-o, desigur din scopuri ce tine de activitatea politica a domniei sale, a evitat o tragedie, care probabil nu ar mai fi lasat nicio speranta de continuare a activitatii Oltchim.

Preluarea acestuia intr-un mod ostil, in scop de inchidere, cu obiectivul de eliminare a unui concurent de pe piata europeana, fapt ce s-ar fi putut intampla intr-o procedura de privatizare, asa ca si cea desfasurata, in conditiile in care castigatorul licitatiei ar fi fost altul, in conditiile exigentei Uniunii Europene, constatata pe propria noastra piele, nimic nu s-ar mai fi putut face, nimic nu s-ar mai fi putut indrepta.

Asa ca, in inocenta sa, dezarmanta de altfel pentru multi dintre noi, care inca isi pun intrebari existentiale in legatura cu "daca are sau nu banii", dl. Dan Diaconescu a evitat realmente o tragedie la nivelul obiectivului economic romanesc, de importanta nationala, Oltchim, dupa cum spuneau mai marii serviciilor secrete si o drama la nivelul fortei de munca implicate, inclusiv pe orizontala economiei.

A propos, nu stiam ca Romania are un "serviciu de spionaj", asa dupa cum a declarat dl. Melescanu, vorbind vineri despre Oltchim, luandu-l probabil gura pe dinainte, serviciul condus de domnia sa fiind, din cate stiu eu, poate ma insel, de informatii externe, care cel putin pentru opinia publica internationala suna altfel.

Asa ca, haideti sa ne prefacem ca credem ca luni dimineata vor fi achitati banii, cei 45 de milioane de euro si va fi preluata povara miliardului de euro, care atarna de Oltchim, sub forma de efort financiar necesar abordarii acestei mari probleme pentru economia nationala.

Macar atat ii datoram d-lui Dan Diaconescu, urmeaza "ziua de dupa" si aceea va fi cu siguranta ceea ce va conta!

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Dan Diaconescu bani Oltchim, #Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu bani , #Dan Diaconescu