Fost presedinte FPS: Oltchim a fost manipulat de Sebastian Vladescu

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 21:20
2563 citiri
Fost presedinte FPS: Oltchim a fost manipulat de Sebastian Vladescu
Foto: Arhiva

Radu Sarbu, fostul presedinte al Fondului Proprietatii de Stat, considera ca Sebastian Vladescu a manipulat situatia de la Oltchim in favoarea unei companii al carei reprezentant avea sa devina dupa ce a plecat de Guvern.

"A fost manipulat de ministrul Sebastian Vladescu cand era ministrul Economiei prin diminuarea capitalului social, ceea ce a permis ridicarea cotei de participare a PCC, compania aceea poloneza, care apartine unui fost colonel de securitate comunista din Polonia si care a devenit actionar semnificativ si cu pondere in Consiliul de Administratie.

Ca a fost o masura deliberat luata cu rea credinta este confirmat de faptul ca ministrul Vladescu a devenit dupa aceea reprezentantul oficial al PCC in Romania", a declarat Sarbu, citat de Provincia News.

In ceea ce priveste implicarea lui Dan Diaconescu in privatizarea Oltchim, Sarbu spune ca patronul OTV urmareste o miza electorala.

"Pare evident ca Dan Diaconescu are un obiectiv electoral. El umbla dupa imunitate, pe care spera sa o obtina prin calitatea de parlamentar. (...) Eu cred ca suma pe care o pierde pierzand garantia de participare la licitatie este infima fata de cheltuielie pe care ar trebui sa le faca in campania electorala pentru a obtine un rezultat chiar mai slab decat ceea ce-i aduce maniera populista in care se comporta intr-o speta esentiala pentru economia nationala", a conchis fostul sef al PFS.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Radu Sarbu acuza Vladescu, #Sarbu FPS Oltchim, #privatizare Oltchim Diaconescu , #privatizare