DD a dat masura Guvernului Ponta (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 02 Octombrie 2012, ora 13:51
13130 citiri
DD a dat masura Guvernului Ponta (Opinii)
Foto: paginaintai.net

Daca Victor Ponta isi imagineaza ca a incheiat telenovela Oltchim anuland rezultatele licitatiei castigata de Dan Diaconescu, pe motiv de neplata a banilor licitati in termen de 10 zile, se insala.

Aceasta miscare care se doreste in forta nu-l ajuta cu nimic. La fel de adevarat ca nici trenarea privatizarii pe persoana fizica nu l-ar fi avantajat cu nimic. Pentru ca Dan Diaconescu a castigat deja detasat acest razboi electoral si efectele acestei victorii se vor vedea multa vreme de acum incolo, cel putin pana pe 9 decembrie.

"Circul declansat in urma cu mai mult de 10 zile trebuie sa inceteze", spune Victor Ponta. Nu, circul va continua, mai ales acum ca lui Dan Diaconescu i s-a intamplat ce spera. A scapat de beleaua unui combinat cu care nu avea ce si nu stia ce sa faca. De acum poate sa tipe din nou linistit ca ciocoii nu l-au lasat sa cumpere, ca avea banii de salarii gata pregatiti in saci pentru a-i da oamenilor, ca a fost eliminat pentru ca escrocii sa dea combinatul cui vor ei pe spaga. Unde mai pui ca se va victimiza si cu un dosar penal pe care il prevesteste Victor Ponta.

Si fiecare intarziere la plata salariilor de la Oltchim, fiecare tensiune de acolo va fi speculata la sange: daca mi-l dadeau mie, nu ajungeam aici. Unde mai pui ca sigur DD va actiona guvernul in judecata pentru ca, pretinde el, avea timp sa dea banii pana in februarie anul viitor. De ce nu i-a dat deja? Nu e clar? Pentru ca guvernul a vrut sa-l jefuiasca. El n-a vrut decat sa fie sigur ca banii platiti nu vor ajunge in borduri si posete de amante, ci la Oltchim.

Sigur ca un om cu o educatie cel putin medie nu crede o iota din acest delir, intelege foarte bine ca Dan Diaconescu nu a facut decat spectacol electoral, ca banii nu se plimba in saci, ca este interzisa plata in numerar a unor asemenea sume, ca nu exista niciunde in lume o persoana fizica proprietara a unui combinat mamut. Dar DD nu vizeaza acest om. El il vizeaza pe cel care s-a uitat fascinat la domnu' Dan care a scos sacii de bani pentru salarii, bani pe care ticalosul de minister nu i-a primit.

Dar acelasi alegator care intelege ca DD este mai degraba un tepar, nu intelege in ruptul capului cum a fost posibil ca un o persoana fizica, patron care datoreaza bani propriilor salariati si are doar firme falimentare a ajuns sa castige licitatia. Dupa ce Guvernul Ponta a jucat rolul idiotului intr-o piesa absurda regizata de un DD care si-a batut joc de el fix cum a poftit si a devenit o autentica vedeta nationala, premierul recunoaste ca privatizarea nu a fost realizata in conditii corespunzatoare. Bineinteles ca nu a fost.

Cat timp poate participa o persoana fizica, ce nu are nici cea mai mica experinta in domeniu pentru ca nu-i este ceruta, care nu prezinta o scrisoare de garantie, pentru ca nu i-a fost ceruta, care prezinta o oferta intre SF si banc prost, evident ca licitatia a fost de un amatorism greu de imaginat. Toate elementele despre care Victor Ponta sustine ca sunt dovezi ale inselaciunii comise de DD, nu sunt decat acuzatii suplimentare pe care le aduce propriilor subordonati si chiar sie insusi, acuzatii de prostie crasa si incompetenta.

In loc ca pentru asta sa dea de ziduri cu ministrul Economiei, de care nu se poate insa atinge pentru ca e protejatul lui Crin Antonescu, Victor Ponta da vina pe fostele guvernari care ar fi la originea acestei proaste organizari. O fi gandit prost Guvernul Boc privatizarea Oltchim, dar nu inteleg de ce competentul guvern Ponta nu a fost in stare ca vreme de 5 luni sa schimbe acasta proasta croiala si s-a dus cu capul direct in gard, facandu-se de rasul curcilor. Pana la urma, DD nu a facut decat sa puna guvernul in situatia de a-si da intreaga masura.

Ca s-a facut Victor Ponta de ras e treaba lui si nici macar nu reprezinta o noutate. Ca DD va ramane pentru un anumit electorat drept eroul national, victima "unei escrocherii guvernamentale" si il va rasplati electoral pentru sacrificiu.

Nenorocirea este ca acest spectacol penibil, mai ales daca va continua cu un proces intentat de DD, va face si mai putin atractiv un combinat cu datorii uriase, cu parti complet neviabile, care are nevoie de investitii majore pe viitor. Este posibil ca aceasta privatizare parodica sa fi pus cruce Oltchimului si sperantelor unor oameni care depind de acest mamut pentru ca nicio guvernare de pana acum, aboslut niciuna, nu si-a dat silinta sa le deschida alternative printr-o corecta stimulare economica a zonei.

Este absolut firesc ca USL sa deconteze din greu acesta rusinosa proba de incompetenta, dar este tragic ca ea sa fie decontata si de niste oameni absolut nevinovati.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dan Diaconescu Oltchim privatizare, #Dan Diaconescu contract Oltchim, #contract Oltchim anulat , #Dan Diaconescu