Dan Diaconescu se intoarce in tara - angajatii Oltchim au reluat protestele

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 09:02
3514 citiri
Dan Diaconescu se intoarce in tara - angajatii Oltchim au reluat protestele
Foto: Arhiva

Castigatorul licitatiei pentru Oltchim, Dan Diaconescu, este asteptat sa se intoarca, miercuri, in tara.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, a asigurat ca patronul OTV va semna contractul in termenul stabilit.

Dan Diaconescu va semna contractul pentru Oltchim pana luni, spune avocatul

In plus, avocatul Daniel Fenechiu a declarat, la Digi 24, ca a continuat negocierile cu Ministerul Economiei prin intermediul presei electronice.

"Strategia noastra nu vizeaza o tragere de timp", a asigurat avocatul. "N-am cerut nici sa ne stearga datoriile, nici sa ne dea bani", a mai precizat Fenechiu.

Privatizarea Oltchim: amenintari cu sesizari la DNA si Parchet

Dan Diaconescu a plecat luni dupa-amiaza la Munchen, cu afaceri. El este asteptat sa revina miercuri in tara pentru a continua procedurile necesare semnarii contractului de preluare a Oltchim.

Angajatii de la Oltchim reiau protestele

Intre timp, angajatii de la Oltchim Ramnicu Valcea au decis ca incepand de miercuri sa reia protestele, spunand ca nu mai au sperante in conditiile in care activitatea combinatului este oprita, iar ei nu si-au primit salariile pe luna august.

Potrivit liderului protestatarilor, Corneliu Cernev, in cursul zilei de marti oamenii au fost informati despre discutiile de luni de la Ministerul Economiei, iar ulterior au decis sa reia protestele pe perioada nedeterminata.

Sute de angajati ai Combinatului Oltchim s-au adunat inca de dimineata pe platforma industriala din curtea fabricii. Si la Arpechim protesteaza sute de angajati. Muncitorii sunt dezamagiti dupa ce Diaconescu a amanat preluarea companiei.

Totodata, [peste 300 de angajati de la Divizia Petrochimica Bradu de la Pitesti, apartinand Oltchim Ramnicu Valcea, protesteaza, miercuri, in fata sediului societatii, nemultumiti de tergiversarea situatiei privatizarii combinatului, care ii afecteaza direct.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Contractul nu a fost insa semnat, iar premierul Victor Ponta a anuntat ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, el spunand ca, dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar, statul va aproba un plan de masuri pentru combinat.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Dan Diaconescu semneaza contract Oltchim, #Diaconescu plecat tara, #Diaconescu revine Germania Oltchim , #Dan Diaconescu
Comentarii