Dan Diaconescu nu renunta la Oltchim: A adus la Bucuresti un avocat al partenerilor

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 17:45
5806 citiri
Dan Diaconescu nu renunta la Oltchim: A adus la Bucuresti un avocat al partenerilor
Foto: B1TV

Dan Diaconescu nu se lasa si doreste in continuare sa "salveze Oltchim de la pieire" si poporul roman "de la moarte". Sambata, patronul OTV l-a prezentat publicului roman pe un asa-zis reprezentant al partenerilor sai de afaceri, despre care a spus ca este un avocat britanic specializat in salvarea combinatelor falimentare.

"Nu v-am mintit niciodata!", si-a inceput Dan Diaconescu inedita conferinta de presa, reamintind ca a promis ca arata banii si a aratat extrase de cont si chiar "banii in stare pura", adica in saci, asa ca acum a decis sa arate si un reprezentant al partenerilor sai misteriosi de afaceri.

"V-am promis ca va arat si ceea ce va lipsea din serialul dumneavoastra denumit Oltchim si va prezint reprezentantul partenerilor mei din strainatate, reprezentantul finantatorilor care urmau sa ma ajute sa repornim combinatul. (...)

V-am spus tot timpul ca nu sunt singur in salvarea Oltchim, ca pe langa milioanele de romani exista si investitori de calibru din strainatate, care s-au alaturat demersului meu istoric", a clamat Dan Diaconescu, adaugand ca ceea ce s-a intamplat cu Oltchim este "o mostra de felului incare investitorii seriosi sunt batjocoriti, tepuiti" de catre politicienii romani corupti.

Dan Diaconescu a mai spus ca cel pe care il prezinta publicului este un cunoscut avocat britanic, absolvent de Cambridge si "coleg cu printul Charles", si totodata reprezentant al partenerilor sai din strainatate alaturi de care are de gand sa participe si la viitoarele privatizari, ale Tarom, Transgaz, Posta Romana, etc.

"Anthony Seddon (acesta este numele pronuntat in repetate randuri de Dan Diaconescu, n.red.) cunoaste foarte bine realitatile din Europa de Est, este unul dintre cei care au schimbat in bine fata Cehiei", a mai sustinut patronul OTV, precizand ca acesta va vobi in numele "prietenilor" care "urmau si urmeaza" sa il ajute sa salveze Oltchim "de la pieire".

In incheierea introducerii, Dan Diaconescu a sustinut ca prezenta britanicului la Bucuresti este "o noua proba" pe care o va arata "organismelor internationale" atunci cand va cere sa i se faca dreptate in cazul Oltchim.

La randul sau, cel prezentat de Dan Diaconescu drept un reputat avocat britanic si-a facut o scurta trecere in revista, destul de ambigua, a realizarilor sale, precizand ca lucreaza ca avocat de 20 de ani, are birou in Londra, si si-a deschis la Praga, in anii '90, "imediat dupa Revolutie" un birou de avocatura, de asemenea.

El a sustinut ca a fost intrebat de "clientii sai" daca ar fi interesat sa contribuie cu asistenta juridica si manageriala, operatiunea de "repunere pe picioare a Oltchim".

"Discutiile purtate nu au nicio legatura cu politica, nici eu nici asociatii mei nu avem niciun interes sa ne implicam in politica din Romania, interesul nostru este unul pur economic. Echipa noastra a fost interesata de ceea ce am discutat cu Dan Diaconescu, ne-a placut energia sa, viziunea sa", a mai declarat acesta.

In plus, el a subliniat ca, in viziunea clientilor sai, cele trei mari probleme care se pun la Oltchim sunt rezolvarea privatizarii rafinariei de la Arpechim, cata vreme "resursele ei sunt foarte importante pentru productia Oltchim", apoi cea legata de datoriile la stat, dar si modul in care cele 45 de milioane de euro vor fi transformate in investitii la Oltchim.

Victor Ponta, o "Elena Ceausescu" a USL

Intrebat cu insistenta de jurnalisti, Dan Diaconescu a refuzat sa spuna pe cine reprezinta avocatul respectiv mai exact.

"Grupurile pe care le reprezinta, sunt deranjate, ca sa nu spun consternate, si se gandesc sa actioneze pentru recuperarea tuturor prejudiciilor", a declarat patronul OTV, eschivandu-se de la un raspuns concret.

Razand, el a adaugat ca fiind jurnalist, este intelegator cu "fratii de suferinta", asa ca face o dezvaluire "cu permisiunea domnului Seddon, pe care nu mi-a acordat-o inca, dar noi ne intelegem din priviri", si anume aceea ca partenerii sai sunt mai multe "entitati" reprezentate de avocatul respectiv de 20 de ani, specializate in redeschiderea de combinate cu probleme, una dintre ele fiind "un consortiu financiar".

In incheiere, Dan Diaconescu s-a aratat increzator ca va castiga alegerile, prin urmare "pe 10 decembrie cel tarziu" el a anuntat de pe acum ca ii va invita pe partenerii sai sa vina in Romania si sa povesteasca, la "salonul de la aeroport", "prin ce traume au trecut si ei in povestea Oltchim".

El s-a aratat gata sa plateasca cu banii, cu averea, chiar si cu inchisoarea, pentru "acest act de curaj", care reprezinta cumpararea Oltchim si a insistat pe buna sa credinta in incercarea "de a salva poporul roman de la moarte".

Dan Diaconescu l-a numit pe Victor Ponta "aceasta Elena Ceausescu a USL", acuzandu-l inca o data ca cere "dovada" ca el are banii promisi. "Nicio lege romaneasca si nici macar una britanica nu ne cere sa prezentam banii", i-a transmis el premierului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Dan Diaconescu avocat britanic, #Dan Diaconescu parteneri, #Dan Diaconescu privatizare Oltchim , #Dan Diaconescu