Dan Diaconescu: Am oprit fraudarea Oltchim. Statul nu mai privatizeaza de frica mea!

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 15:12
4285 citiri
Dan Diaconescu: Am oprit fraudarea Oltchim. Statul nu mai privatizeaza de frica mea!
Foto: Realitatea TV

Presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a precizat, luni, ca a reusit sa opreasca fraudarea combinatului de la Oltchim si ca statul nu mai vrea sa privatizeze alte companii de frica lui.

Declaratiile au fost facute in contextul in care au inceput audierile la DNA in dosarul in care Remus Vulpescu, fostul sef al Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI), l-a dat in judecata pe Dan Diaconescu.

Presedintele PP-DD este acuzat de infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului in ce priveste detinerea sumei de 200 milioane de lei, necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman.

Remus Vulpescu, audiat la DNA in dosarul Oltchim

"E treaba procurorilor de a stabili adevarul, insa din cele peste 1.300 de privatizari, sper ca am dovedit ca macar una a fost frauduloasa (privatizarea Oltchim - n.r.). Va amintesc ca am fost primii care am fost certati de guvernanti si ca am fost scosi abuziv din procesul de privatizare. Guvernantii vor sa reporneasca 5% din capacitatea combinatului, insa productia de clor va fi atat de mare, incat va crea probleme oamenilor. Capacitatea combinatului trebuie sa fie de 65%. Noi suntem interesati in continuare de combinat, iar eu voi veni cu banii, daca guvernul vrea sa se implice", a precizat Dan Diaconescu.

Presedintele PP-DD a mentionat ca doreste sa mai participe si la alte privatizari, insa statul a renuntat la vanzarea companiilor aflate in subordinea sa.

"Guvernantii au interceptat niste convorbiri de-ale mele, au vazut ca partenerii mei sunt firme serioase, asa ca au renuntat la privatizari. Insa este o performanta ca Oltchimul nu e la fier vechi si nici pe mainile unui polonez, iar asta se intampla doar de frica mea", a completat Diaconescu.

Dan Diaconescu a castigat, pe 21 septembrie, licitatia pentru privatizarea combinatului chimic, insa licitatia a fost anulata dupa ce acesta nu a reusit sa faca dovada detinerii sumei pe care s-a angajat sa o plateasca.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Diaconescu fraudare Oltchim, #Diaconescu privatizari stat, #Diaconescu privatizare frica , #Dan Diaconescu