Dan Diaconescu a depus plangere penala si cere doua miliarde de euro statului

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 13:47 5456 citiri
Foto: Romania TV

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, care a castigat licitatia de vanzare a Oltchim, insa nu a semnat contractul si nu a venit cu banii promisi, a depus plangere penala impotriva Guvernului.

Diaconescu il acuza pe Victor Ponta de abuz in serviciu si amenintari, iar pe Remus Vulpescu, fostul sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), de abuz in serviciu si fals intelectual.

Politicianul a sustinut ca a castigat licitatia pentru privatizarea combinatului Oltchim fara sa dea "spaga", cu ajutorul mass-mediei, si a pierdut dupa ce Guvernul a interzis in mod "abuziv" accesul presei.

El a precizat ca "volumul" plangerii penale pe care o va depune la Parchet impotriva lui Ponta si a lui Vulpescu intrece de trei-patru ori volumul contractului pentru privatizarea Oltchim.

Politicianul a mai anuntat ca duminica se va deplasa la Londra pentru a primi termenul in procesul international pe care il va avea cu guvernul roman, sustinand ca intentioneaza, impreuna cu partenerii sai internationali, sa ceara daune in valoare de 2 miliarde de euro.

De asemenea, Diaconescu a precizat ca a facut mai multe plangeri la adresa autoritatilor cu privire la procesul de privatizare a combinatului si i-a scris inclusiv presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

El a declarat, anterior, ca va cere daune "uriase" de la stat.

Patronul OTV l-a acuzat pe Vulpescu, responsabil de privatizarea Oltchim, de faptul ca nu a dorit sa semneze contractul.

"Exista banii, exista acei investitori, exista acei manageri. Domnul Vulpescu nu a vrut sa semneze contractul cu noi, ci a vrut sa inchida combiantul. I-am spus verbal ca eu sunt un om de cuvant, nu am mintit niciodata pe nimeni. Pe mine m-a costat enorm, pe partenerii mei enorm. De asta vom actiona in instanta, voi cere daune uriase", a declarat Diaconescu.

Presedintele PP-DD nu a ratat ocazia pentru a ataca Guvernul, sustinand ca premierul Victor Ponta nu doreste sa plateasca salariile angajatilor Oltchim.

"Sacii de bani sunt la dispozitia Guvernului. Colegii mei au dat un ultimatum Guvernului pana ieri, la ora 24. Inteleg ca domnul Ponta inca nu a dat salariile la Oltchim. O sa-i punem intr-o cutie de valori. Inteleg ca nu vrea sa-i dea (salariile - n.red.) din banii mei", a comentat Diaconescu. "Victor Ponta este Pinocchio de Romania", a adaugat el.

Diaconescu a castigat licitatia de vanzare a unui pachet de 54,8 la suta din combinatul chimic, desfasurata pe 21 septembrie, promitand suma de 203,1 milioane de lei.

De asemenea, in oferta de cumparare, patronul OTV a promis investitii de 2 miliarde de euro si aducerea unei echipe de manageri straini. Nici una dintre promisiuni nu a fost respectata pana la termenul limita, 1 octombrie, un deadline asumat chiar de Diaconescu, de altfel. Prin urmare, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a anulat contractul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
MosGerila
rank 5
@Dr.Strange... Prosti dar multi,... Alexandri?