Cum vad angajatii Oltchim preluarea combinatului de catre Dan Diaconescu

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 22:23
4389 citiri
Cum vad angajatii Oltchim preluarea combinatului de catre Dan Diaconescu
Foto: Arhiva

Salariatii Oltchim au pareri diferite in privinta preluarii de catre Dan Diaconescu a combinatului, unii fiind pesimisti, iar altii increzatori si spun ca asteapta "mai multe fapte de la noul patron" si ca vor sa vada cu ce idei va veni acesta, adaugand ca, in caz contrar vor continua protestele.

"Deocamdata asteptam mai multe fapte si asteptam sa se livreze banii pentru Oltchim, pentru repornirea instalatiilor. Asta ne intereseaza cel mai mult. Ne mai intereseaza sa ajungem si cu salariile cat mai aproape de eliminarea restantelor, sa vedem toti banii. Speram sa fie ceva serios cu domnul Dan Diaconescu si sa nu ne amageasca. Vom fi cu el si ii uram succes, dar sa nu ne amageasca.

Daca nu se va rezolva situatia, ne vom gandi ce vom face. Noi am intrat in greva foamei pentru locurile de munca si putem sa reintram oricand. Pentru noi a fost o surpriza, dar cred ca nici dansul nu a crezut, dar daca a intrat in hora, in jocul asta, trebuie sa joace. Noi credem ca va demonstra ca poate si il asteptam cu incredere", a declarat un salariat al Oltchim.

Un alt angajat a declarat ca-l asteapta cu incredere pe Dan Diaconescu pentru a constata ce idei are noul patron si spune ca "daca vine cu idei bune" angajatii vor sta "linistiti", iar daca nu, vor continua protestele.

"Ce-as putea sa mai spun? Decat ca as fi multumit ca ar pastra locurile de munca si ar debloca repede banii pentru pornirea instalatiilor in Oltchim. Oamenii nu au bani, sunt disperati de doua saptamani. Am primit restul de lichidare pe iulie, dar avem bani de primit pe august si septembrie. Sa vedem cu ce idei bune vine noul patron. Daca vine cu idei bune stam linistiti, daca nu continuam protestele", a declarat un alt salariat al Oltchim.

Venirea domnului Dan, "veste buna pentru Oltchim si pentru intreg judetul Valcea"

Alt angajat al Oltchim Ramnicu Valcea spune ca venirea lui Dan Diaconescu este un castig pentru combinat si pentru intreg judetul Valcea.

"Sigur are forta financiara, altfel nu s-ar fi antrenat la asa ceva. Suntem foarte multumiti ca a venit domnul Dan Diaconescu, suntem foarte multumiti pentru intreaga societate si pentru intregul judet Valcea", a declarat alt salariat al Oltchim.

Ponta ofteaza dupa Gazprom

Sambata, la Slatina, unde a vizitat o fabrica producatoare de tevi metalice, detinuta de o companie rusa, premierul Victor Ponta declara ca si-ar fi dorit ca si la Oltchim Ramnicu Valcea sa fi investit tot o firma ruseasca.

"O spun aici intr-un moment destul de special. Mi-as fi dorit, domnule ambasador, ca si la Olchim sa fi avut un mare investitor din Rusia. Nu s-a putut de data aceasta, ma gandesc in primul rand, asa cum ma gandesc si aici, la Slatina, la siguranta locurilor de munca, pentru cei de acolo, si la semnalul pozitiv pentru economia Romaniei, care are nevoie de semnale pozitive, si mai putin de spectacole mediatice care nu tin nici de foame, nici de frig, si nici nu ne-ajuta sa mergem mai departe. Ne dorim, la fel ca si dumneavoastra, trei lucruri de la TMK Artrom: salarii pentru angajati, profit pentru dumneavoastra si taxe la bugetul statului", a declarat premierul, sambata, la Slatina.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, presei, la Targu Mures, ca asteapta ca persoana care a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea sa se prezinte in maxim zece zile cu banii, adaugand ca, in caz contrar, este vorba de o infractiune.

Victor Ponta a afirmat ca privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea implica mii de oameni care lucreaza acolo si o societate comerciala "extrem de importanta pentru romani".

Intrebat daca, in opinia sa, castigatorul licitatiei, Dan Diaconescu, nu dispune de banii respectivi, premierul a raspuns ca nu are dreptul sa se pronunte "pe nimic de acest gen", adaugand ca, daca acesta se achita de obligatiile pe care si le-a asumat o data cu depunerea ofertei, "va fi felicitat".

"Sa aduca banii si sa salveze locurile de munca ale oamenilor si il vom felicita cu totii. Daca cumva n-o face, va raspunde conform legii. E infractiune. Este infractiune sa participi la o licitatie, repet, e vorba de mii de oameni acolo, e vorba de rigorile legii", a declarat premierul.

Diaconescu, licitatie castigata senzational si in direct

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

La licitatia pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni si creantele Electrica si AVAS asupra Oltchim au depus oferte Dan Diaconescu, Aisa Invest si Chimcomplex, firme detinute de omul de afaceri Stefan Vuza, si PCC, firma inregistrata in Germania.

OPSPI a organizat o licitatie pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de Ministerul Economiei la Oltchim, de 54,8% din capital, si a creantelor detinute asupra companiei de AVAS si Electrica, insumand circa 400 milioane euro.

Diaconescu a depus oferta doar pentru pachetul de actiuni detinut de stat. Chimcomplex a oferit 18,8 milioane lei si 202 milioane de lei iar pentru creanta Electrica. Prin firma Aisa Invest, Vuza a oferit 30 de milioane de lei pentru actiuni. Compania PCC a oferit in total 13,4 milioane lei (2,9 milioane euro) pentru actiuni si creantele Electrica si AVAS.

Creantele AVAS si Electrica nu au fost adjudecate. Contractul dintre OPSPI si Diaconescu va fi semnat luni, la ora 10.00.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Oltchim privatizare Dan Diaconescu, #Oltchim angajati salarii Diaconescu , #privatizare