Cum ar putea fi salvat combinatul Oltchim de la faliment

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 11:36
3284 citiri
Cum ar putea fi salvat combinatul Oltchim de la faliment
Foto: RFI Romania

PLR, formatiunea condusa de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, propune stergerea unei parti din datoriile combinatului Oltchim, pentru ca acesta sa devina mai atractiv pentru investitori.

Deputatul liberar-reformator Romeo Radulescu, fost primar al orasului Ramnicu Valcea, a mentionat ca se poate da o hotarare a Parlamentului prin care societatea sa fie scutita de datoriile catre statul roman care sunt mai vechi de 3 ani de zile.

Ulterior, ea va putea fi privatizata, a sustinut Romeo Radulescu, citat de Evenimentul Zilei.

Daca statul sterge datoriile mai vechi de 3 ani de zile, atunci acest lucru nu se considera a fi ajutor de stat, asa ca Romania nu trebuie sa aiba aprobarea Comisiei Europene, arata politicianul, mai ales daca acestea nu vor fi convertite in actiuni, asa cum s-a intamplat in cazul Petromidia.

Ar fi vorba de o suma de 300 de milioane de euro, iar decizia ar trebui luata impreuna cu creditorii, a mai spus Romeo Radulescu.

Combinatul Oltchim a trecut prin patru tentative de privatizare (cea mai recenta fiind in decembrie 2014), insa niciuna nu a reprezentat o reusita, pentru ca nu a existat o firma care sa depuna o oferta solida.

Probleme mari pentru Oltchim: In lipsa unui investitor, combinatul se indreapta catre faliment

Ce spunea Tariceanu despre Oltchim

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a spus in campania electorala pentru alegerile prezidentiale ca nu poate face previziuni despre soarta unor societati precum Oltchim, deoarece nu-i place sa faca promisiuni fara acoperire.

"Nu sunt pe post de Mos Craciun, nu promit nimic, pentru ca nu-mi place sa promit. In afara de aceasta, acum va puteti imagina ca cel mai simplu lucru pentru oamenii politici, din randul carora nu vreau sa fac parte, ar fi sa promita", a declarat atunci Tariceanu.

Tariceanu despre situatia Oltchim: Nu sunt pe post de Mos Craciun, nu promit nimic

De asemenea, el era de parere ca, dupa alegerile prezidentiale, partile implicate se pot aseza la masa si pot discuta serios despre situatia combinatului.

Insa luna noiembrie a trecut, iar angajatii se tem ca fara o solutie din partea Guvernului, compania se indreapta catre faliment.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Oltchim stergere datorii, #Oltchim salvat faliment, #Oltchim faliment , #combinat