Borza: Oltchim va intra in insolventa dupa alegeri, acum e ca un bolnav tinut cu perfuzii

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 20:52
2953 citiri
Borza: Oltchim va intra in insolventa dupa alegeri, acum e ca un bolnav tinut cu perfuzii
Foto: Arhiva

Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, a declarat, marti, ca Oltchim va intra in insolventa dupa alegeri, insa a avertizat ca aceasta masura nu va rezolva adevaratele probleme ale combinatului.

"Nici procedura insolventei nu mai poate sa faca minuni la Oltchim. Oltchim va intra in insolventa. Acum este tinuta pe aparate si intelegem care sunt motivele si ratiunile, mai degraba de ordin electoral. Este un bolnav aflat in moarte clinica tinut cu perfuzii, dar in decembrie, dupa alegeri, sau cel mai tarziu in ianuarie, combinatul va intra in insolventa", a declarat Remus Borza.

El a precizat ca Oltchim nu va fi niciodata profitabila daca nu se vor reporni instalatiile de procesare a etilenei, de productie a PVC-ului, pentru ca ponderea acestor materii in productia combinatului este de 80%, iar Oltchim este numarul doi in piata europeana de profil.

De asemenea, Borza a explicat ca, fara etilena de la Arpechim, "nu are sansa de reorganizare, restructurare sau eficientizare, de profitabilizare". Produsul respectiv este unul inflamabil si nu se poate transporta decat prin intermediul unei conducte de 60 km dintre Arpechim si Oltchim.

Totodata, el a mai spus ca OMV nu va ceda Arpechim decat contra unei sume de 200-300 milioane de euro, si nu se stie in ce masura instalatiile de la Arpechim si cele de procesare a etilenei de la Oltchim mai sunt in buna functionare si mai exista fizic, "pentru ca in ultimele luini de zile s-a taiat masiv la fier vechi".

Afirmatiile lui Borza vin in conteztul in care circa 300 de angajati ai combinatului au protestat in fata sediului din Ramnicu Valcea, cerand plata salariilor restante.

Premierul Victor Ponta le-a cerut sa inceteze manifestatiile, sustinand ca ele dauneaza sanselor de a gasi un investitor strategic pentru combinat.

Oltchim a fost inchisa la sfarsitul lunii august din cauza datoriilor si a trecut, ulterior, printr-un proces esuat de privatizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Borza intrare insolventa Oltchim, #Borza insolventa Oltchim, #Borza situatie Oltchim , #combinat