Bani de la Guvern pentru muncitorii de la Oltchim

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 14:26
2233 citiri
Bani de la Guvern pentru muncitorii de la Oltchim
Foto: Arhiva

Angajatii combinatului Oltchim vor primi cate 1.400 de lei in doua transe, sub forma unui ajutor social.

Ajutorul social a fost aprobat de catre Guvern in sedinta de miercuri. Decizia vine in conditiile in care muncitorii nu si-au primit salariile de doua luni, informeaza Realitatea TV. Banii vor fi luati de la Ministerul Muncii.

Privatizarea Oltchim: Vuza nu se retrage, vine cu o oferta imbunatatita

"Guvernul a aprobat Memorandumul intocmit de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri referitor la situatia de la Oltchim S.A. (...) Pentru evitarea aparitiei riscului de excluziune sociala si pentru a evita aparitia unor probleme sociale suplimentare, in Memorandum se propune sprijinirea salariatilor si familiilor acestora prin acordarea (...) de ajutoare de urgenta in suma de 1.400 de lei pe salariat. Plata se va efectua in doua transe, din fondurile puse la dispozitie de Ministerul Muncii", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu.

Privatizarea Oltchim: Exista sanse de reusita?

Activitatea Oltchim a fost intrerupta ca urmare a dificultatilor de asigurare a materiilor prime si a disponibilitatilor financiare, fiind acumulate datorii si intarziate drepturile catre salariati.

Angajatii Oltchim au declansat o serie de proteste, iar mai multi muncitori au intrat in greva foamei saptamana trecuta.

Protestatarii au cerut demisia presedintelui sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, plata restantelor salariale si asigurarea fondurilor necesare repornirii instalatiilor.

Mitrea: Daca Gazprom a depus oferta pentru Oltchim, i-as da gratis combinatul

Privatizarea Oltchim reprezinta una dintre conditiile pentru aprobarea de catre board-ul director al FMI a celei de-a sasea evaluari a acordului cu Romania. Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Combinatul inregistreaza datorii de peste 600 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#salarii muncitori Oltchim , #privatizare