Angajatii Oltchim isi vor primi salariile restante din decembrie si ianuarie, incapand de joi

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 14:54
2055 citiri
Angajatii Oltchim isi vor primi salariile restante din decembrie si ianuarie, incapand de joi
Foto: Arhiva

Aproximativ 400 de angajati ai combinatului Oltchim protesteaza, joi, in fata pavilionului administrativ al unitatii, in timpul manifestarii oamenii fiind anuntati de catre directorul combinatului ca, incepand din cursul zilei de joi, vor primi restantele salariale pentru decembrie si ianuarie.

"Sunt aproape trei saptamani de cand protestam. Suntem nemultumiti de restantele salariale si de lipsa perspectivei de repornire a combinatului la capacitatea de 65%", a spus unul dintre protestatari.

"Am iesit zilnic la pavilionul administrativ, am blocat drumurile nationale 64 si 67, am protestat la Prefectura si Primaria Ramnicu Valcea, am fost si la Guvern, dar nu ne baga nimeni in seama. Cerem anularea ordinului de concediere colectiva si salariile restante. De trei luni nu am luat salariile. Am primit 400 de lei de la inceputul anului si pana acum", a mai adaugat acesta.

Angajatii cer repunerea in functiune a combinatului

La un moment dat, directorul combinatului, Mihail Talpasanu, a venit in randul protestatarilor, anuntandu-i ca incepand de joi li se vor vira restantele salariale aferente lunilor decembrie 2012 si ianuarie 2013. Aproape 1.000 de angajati de la Oltchim si Divizia Petrochimica Bradu au protestat, marti, in fata sediului Guvernului, nemultumiti ca nu si-au primit drepturile salariale si ca urmeaza sa fie disponibilizati.

Sindicalistii cer accesarea urgenta de catre SC Oltchim a capitalului de lucru in suma de 45 milioane de euro, necesar repunerii in functiune la 65% din capacitatea instalatiilor din activul Ramnicu Valcea, urmata de repornirea instalatiilor Petrochimie Arpechim Pitesti, Monomer si Policlorura de vinil.

Violente la protestele Oltchim si Arpechim, dupa negocieri esuate la Guvern: Vrem sa muncim! (Video)

Totodata, sindicalistii solicita ca planul de reorganizare a companiei sa includa cu prioritate functionarea Oltchim cu toate instalatiile (inclusiv Petrochimie Pitesti, PVC si Monomer), dar si capitalizarea societatii prin majorarea capitalului social, prin conversia creantelor Electrica, AVAS, banci in actiuni.

Angajatii de la Oltchim mai solicitau ca salariile si tichetele de masa restante ale salariatilor sa fie acordate pana in 10 aprilie, privatizarea Oltchim, activele Ramnicu Valcea si Petrochimie Pitesti, sa se faca din procedura de insolventa, impreuna cu Rafinaria Arpechim Pitesti, in iunie 2013. Sindicalistii vor ca administratorii judiciari sa gaseasca solutii pentru mentinerea instalatiilor in functiune pana la privatizarea societatii, in iunie 2013 si sa renunte la somajul tehnic si concedierile colective atat timp cat nu este elaborat si aprobat planul de reorganizare.

Lider sindical Oltchim: Situatia angajatilor, critica. Guvernul sa zica daca mai vrea petrochimie Interviu

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anuntat, miercuri, ca a primit oferte scrise din partea unor "mari companii din domeniu" care s-au aratat intersate de privatizarea Oltchim (OLT) si va incepe discutii cu acestea, fiind avertizat de premierul Ponta sa fie atent la "escrocii cu bani in punga".

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#protest Oltchim, #salarii restante Oltchim, #salarii restante angajati Oltchim , #angajati