Angajatii Oltchim ar putea primi salariile restante pana la 15 noiembrie

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 20:09
1125 citiri
Angajatii Oltchim ar putea primi salariile restante pana la 15 noiembrie
Foto: Romania Actualitati

Angajatii de la Oltchim ar putea primi salariile restante pana la 15 noiembrie, in functie de mersul economic al combinatului, a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Economiei Rodin Traicu.

De asemenea, ajutorul de urgenta promis de Guvern va fi acordat angajatilor in decembrie, intr-o singura transa.

Traicu a mai precizat ca notificarea oficiala pentru Comisia Europeana in cazul Oltchim va fi transmisa la finalul acestei saptamani, materialele fiind in curs de elaborare.

"Sper ca pana la sfarsitul saptamanii sa trimitem notificarea oficiala. Materialele sunt in curs de elaborare atat de catre cei de la Oltchim, dar in principal de cei de la OPSPI, dar si Consiliul Concurensei are de trimis. Sunt niste intrebari punctuale puse de cei de la Comisia Europeana", a declarat Rodin Traicu.

Acesta a mai spus ca banii necesari pentru repornirea combinatului Oltchim au fost atrasi din avansurile platite in cadrul contractelor de furnizare ale societatii.

Oltchim a inregistrat in primele noua luni din acest an o pierdere neta de 308,51 milioane lei, in crestere cu 71% fata de nivelul din aceeasi perioada din 2011, de 179,77 milioane lei.

Pierderile de la Oltchim au crescut in primele noua luni din 2012

Statul roman detine, prin Ministerul Economiei, 54% din actiunile Oltchim.Privatizarea combinatului Oltchim a fost anulata dupa ce Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei pentru pachetul de actiuni detinut de stat, din 21 septembrie, nu a platit suma de 45 milioane euro pentru titluri.

Ajutorul de urgenta va fi acordat in decembrie, intr-o transa

Guvernul a modificat miercuri hotararea prin care acorda un ajutor de urgenta, de 1.400 lei, angajatilor de la Oltchim, in sensul ca ajutorul va fi dat intr-o singura transa, in luna decembrie si nu in doua transe, in octombrie si noiembrie, cum a fost stabilit anterior.

"Guvernul a adoptat o Hotarare prin care plata unor ajutoare de urgenta pentru sprijinirea materiala a familiilor salariatilor de la SC Oltchim S.A. Ramnicu Valcea se va face intr-o singura transa, in luna decembrie 2012.

Aceasta Hotarare a fost luata deoarece nu a fost suficient timp pentru realizarea tuturor procedurilor administrative de deschidere a creditelor bugetare aferente primei transe a ajutorului de urgenta aprobat", a anuntat Executivul.

Hotararea aprobata marti modifica HG nr. 975/2012 privind acordarea unor ajutoare de urgenta, prin care Guvernul Ponta stabilea ca angajatii de la Oltchim vor primi un ajutor de urgenta de 1.400 lei, in doua transe egale, in lunile octombrie si noiembrie 2012.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Oltchim salarii restante angajati, #Oltchim ajutor urgenta angajati , #angajati