Angajati ai Oltchim in greva foamei - isi cer salariile compensatorii

Marti, 20 Mai 2014, ora 12:40
1958 citiri
Angajati ai Oltchim in greva foamei - isi cer salariile compensatorii
Foto: Arhiva

Cateva zeci de fosti angajati ai combinatului Oltchim Ramnicu Valcea protesteaza din nou, marti, in fata sediului Prefecturii Valcea, cerandu-si salariile compensatorii, 11 dintre protestatari intrand in greva foamei si fiind sub supraveghere medicala.

Aproximativ 30 de persoane, fosti angajati ai combinatului Oltchim, s-au adunat din nou, marti, in fata sediului Prefecturii Valcea, in semn de protest fata de faptul ca dupa disponibilizare nu au primit platile compensatorii.

Actiunea s-a derulat fara incidente pana la ora transmiterii acestei stiri, potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Valcea, maiorul Liviu Iordache.

Conform sursei citate, 11 dintre protestatari au intrat in greva foamei, iar la locul protestului se afla cadre medicale de la Serviciul de Ambulanta Valcea, care monitorizeaza starea de sanatate de grevistilor.

O noapte in fata Prefecturii

Nicolae Burdoaza, reprezentant al fostilor angajati de la Oltchim, a declarat ca cei 11 fosti salariati ai combinatului au intrat in greva foamei incepand de luni, petrecandu-si noaptea in fata sediului Prefecturii.

"Am inteles ca unora dintre ei le-a scazut glicemia, dar cei de la ambulanta sunt aici, isi fac datoria", a precizat Nicolae Burdoaza.

Unul dintre grevistii foamei, Nonica Subtirelu, spune ca a recurs la acest gest pentru ca, in ultimul an, a constatat ca celelalte forme de protest la care a participat nu au avut niciun rezultat.

Femeia afirma ca, din luna iunie, cand i se termina perioada de somaj, familia sa nu va mai avea nicio alta sursa de venit.

"De un an tot participam la mitinguri si am fost mintiti si amanati. Pe data de 1 iunie ni se termina perioada de somaj. Ce facem? Cu ce traim? Eu sunt singura din familia mea care inca are o sursa de venit. Din iunie nu o sa mai fie nici aceea", a adaugat fosta angajata a Oltchim.

Proteste la Oltchim: Fosti angajati, nemultimiti ca nu si-au primit banii promisi

In ultimele saptamani, zeci de fosti salariati ai Oltchim au protestat in repetate randuri, cerand autoritatilor sa le spuna cand vor primi salariile compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca.

Anul trecut, aproape o mie de angajati ai Oltchim Ramnicu Valcea au fost disponibilizati, ei avand dreptul sa primeasca, conform contractului colectiv de munca, intre sase si 18 salarii compensatorii, in functie de vechimea in munca.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#greva foamei Oltchim, #greva foamei angajati Oltchim, #protest Oltchim , #angajati