Olivia Steer a pierdut procesul cu europarlamentarul Ramona Strugariu. Soția lui Andi Moisescu a îndemnat femeile să nu se testeze pentru cancer

Miercuri, 05 Octombrie 2022, ora 13:48 7362 citiri
Europarlamentarul Ramona Strugariu și antivaccinista Olivia Steer FOTO arhivă ziare.com

Olivia Steer a pierdut procesul cu Ramona Strugariu, deschis după ce europarlamentarul USR a postat un mesaj jignitor la anunțul soției lui Andi Moisescu în care spunea că nu va merge să se testeze împotriva cancerului mamar și de col uterin.

”A venit din nou acea perioadă specială a anului când, iar nu îmi fac mamografie, nici test Papanicolau, nici nu port fundiţe roz”, a fost postarea Oliviei Steer.

În replică, Ramona Strugariu i-a îndemnat pe cei care o urmăresc pe soția lui Andi Moisescu să nu ia în considerare aceste sfaturi. ”Eu nu cred în Olivia Steer. Aș vrea să-i spun că o consider o imbecilă. O consider o amenințare pentru sănătatea publică și mă voi gândi foarte serios ce căi există, dacă există, pentru a fi oprită. Ce face este o ofensă, pur și simplu, la adresa victimelor acestor boli cumplite. Este complet iresponsabil ca oameni precum Olivia Steer (…) să vină cu teorii paraștiințifice, care pun în pericol sănătatea publică a unei țări”, a scris europarlamentarul.

În urma acestui mesaj, Olivia Steer a dat-o în judecată de Ramona Strugariu, cerând despăgubiri de peste 100.000 de euro, potrivit CanCan.

Decizia instanței

Magistrații nu i-au dat dreptate soției lui Andi Moisescu. Judecătorii au subliniat că, nefiind o simplă persoană fizică, Steer influențează opinia publică prin comentariile sale.

”Tribunalul constată că reclamanta nu este o simplă persoană fizică, întrucât exprimările sale constante de opoziţie contra măsurilor de sănătate publică au determinat de multe ori reacţii contrare, din partea mai multor personalităţi în domeniul sănătăţii, care s-au pronunţat cu privire la gravitatea şi impactul afirmaţiilor acesteia. (…) Tribunalul constată că reclamanta nu a îndemnat la poziţii de echilibru în abordările autorităţilor statului vizavi fie de gravitatea anumitor boli (poliomielita, rujeola), fie de mortalitatea crescută din cauza diferitelor tipuri de cancer sau Covid-19, ci în mod invariabil a susţinut nelegalitatea şi lipsa de oportunitate a tuturor măsurilor adoptate în sensul reducerii incidenţei acestora, exprimându-se vehement şi controversat”, se arată în decizia judecătorilor.

Cele două se vor revedea pe 14 noiembrie 2022, la Curtea de Apel București.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News