Zi neagră pentru români la Jocurile Olimpice. Ce sportivi au pierdut calificarea în fazele superioare ale competiției

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 08:54
5447 citiri
Zi neagră pentru români la Jocurile Olimpice. Ce sportivi au pierdut calificarea în fazele superioare ale competiției
Jocurile Olimpice se desfășoară la Tokyo

Românii nu prea au avut succes în ziua de vineri la Jocurile Olimpice.

Judoka Vlăduţ Simionescu a ratat, vineri, calificarea în faza sferturilor de finală, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simionescu a fost învins de Yakiv Khammo (Ucraina), scor 1-0.

În primul, faza 16-ilor, Simionescu a dispus prin ippon de libianul Ali Omar, în mai puţin de un minut.

Ceilalţi doi reprezentanţi ai României în competiţia olimpică, Andreea Chiţu (cat. 52 kg) şi Alexandru Raicu (73 kg), au fost eliminaţi în primele două tururi.

România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Și atletul Alin Firfirică a ratat, vineri, calificarea în finala probei de aruncarea discului, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Firfirică a concurat în grupa A de calificare, iar cea mai bună aruncare a atletului tricolor a măsurat 61.90 metri, din a doua încercare, iar prima a măsurat 60.42 metri. Ultima încercare a fost ratată de atletul tricolor.

Firfirică s-a clasat pe locul 10 în grupa A, respectiv 17 la general şi a ratat astfel finala, în care s-au calificat primii 12.

Finala probei de aruncarea discului va avea loc sâmbătă.

La startul competiţiei atletice de la Tokyo, România a trimis sportivii Florentina Iuşco, Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului), Marius Cocioran (50 km marş), Rareş Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Mikloş (400 m), Alexandru Novac (aruncarea suliţei).

Toate acestea după ce echipajul feminin de 8+1 al României la canotaj a ocupat ultimul loc în finală. Ele erau cotate cu șanse mari la medalii.

Un arbitru român va oficia la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Un arbitru român va oficia la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Dan Ardelean a fost inclus pe lista arbitrilor care vor oficia în probele de înot la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară, a anunţat Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#sportivi romani top 10, #Jocuri Olimpice, #Tokyo 2020, #sportivi romani Jocurile Olimpice , #Jocurile Olimpice 2020