Ce cauta Nadia Comaneci acasa la Benone Sinulescu: "Vorba aia, eu sunt ditamai bardul!"

Luni, 21 Iunie 2021, ora 11:10
37849 citiri
Ce cauta Nadia Comaneci acasa la Benone Sinulescu: "Vorba aia, eu sunt ditamai bardul!"
Nadia Comaneci si Benone Sinulescu Foto Colaj Spy News

In urma cu 45 de ani, Nadia Comaneci rescria istoria giminasticii, castigand prima nota de 10.00 din istoria acestui sport.

Performanta de la Montreal i-a adus faima Nadiei, insa din perspectiva vietii de zi cu zi nu multe s-au schimbat in bine. Ba din contra.

Antrenorul ei, Bela Karolyi, simtea ca i se acorda o importanta mult prea mare gimnastei, si se "razbuna" pe Nadia cu "sesiuni" de infometare si jigniri.

Atat de mult il ura Nadia pe antrenorul ei intrucat in septembrie 1977, la 15 luni dupa performanta de la Montreal, ea a fugit efectiv din Centrul National Sportiv "23 August" cu o zi inainte ca delegatia sa plece in Mexic la un turneu demonstrativ.

Episodul e evocat de Stejarel Olaru in cartea "Nadia si Securitatea".

"Eu am fugit, am mers intai la gara, apoi nu stiu cum am ajuns pe Calea Victoriei pe jos. Am mers la alimentara si mi-am cumparat cascaval ca nu mai puteam de foame", va marturisi Nadia mai tarziu.

"Nadia a ajuns la Benone Sinulescu dupa ce a reusit sa-i afle numarul de telefon, iar artistul s-a deplasat cu un taxi sa o recupereze din oras", se arata in cartee.

Benone a dus-o pe gimnasta acasa la el, apoi a sunat-o pe mama acesteia, Stefania.

Discutia dintre Benone si mama Nadiei a fost interceptata de Securitate."La mine era deja casa plina de la inceput, adica vorba aia, eu sunt ditamai bardul. Karolyi i-a vorbit urat, ca vei manca aer, dar numai o gura, ca doua te ingrasa", ii spunea cantaretul.

Inainte sa anunte autoritatile, care erau deja in alerta, Benone Sinulescu a incercat sa o incurajeze pe gimnasta de nici 16 ani.

Intr-o discutie ulterioara, el a asigurat-o pe mama Nadiei ca i-a dat sa manance si ca a incercat sa o linisteasca.

Benone. "A plecat linistita, a mancat la mine bine"

Mama Nadiei: A doua zi a avut cu un kilogram, doua in plus.

Benone: Lasa ca le da ea inapoi.

Mama Nadiei: Acolo ii da aer.

Benone: Mi-a fost mila, pe cuvant.

Mama Nadiei: Prin cate a trecut copilul asta.

"Relatia dintre Bela Karolyi si Nadia Comaneci devenise atat de tensionata in 1977, incat cei doi nu mai puteau lucra impreuna. Pur si simplu nu se mai suportau"

Stejarel Olaru, Nadia Si Securitatea

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Nadia Comaneci, #nadia benone, #nadia comaneci benone sinulescu , #stiri Olimpiada
Comentarii
Poza Camelian_Propinatiu_scriitor
Camelian_Propinatiu_scriitor
rank 5