Câte milioane de bilete s-au vândut pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Luni, 22 Ianuarie 2024, ora 11:53
2230 citiri
Câte milioane de bilete s-au vândut pentru Jocurile Olimpice de la Paris
Jocurile Olimpice 2024 au loc la Paris FOTO facebook

Aproape 9 miliarde de euro buget, 1 miliard de telespectatori aşteptaţi pentru a urmări ceremonia de deschidere, 13 milioane de porţii de mâncare servite, 30.000 de poliţişti şi voluntari şi 10.500 de sportivi sunt cifrele Jocurilor Olimpice de la Paris, cu şase luni înaintea competiţiei programate în perioada 26 iulie-11 august, precizează organizatorii, citaţi de AFP.

Cei 10.5000 de sportivi care vor fi prezenţi la JO, dintre care cea mai parte vor fi cazaţi în Satul Olimpic situat la periferia Parisului, la Saint-Denis, se vor întrece la 32 de discipline, dintre care patru sporturi adiţionale (surfing, escaladă, breaking, skateboarding). În total, 329 de de probe înscrise în program, la care vor participa 203 naţiuni invitate, precum şi sportivi ruşi şi belaruşi sub drapel neutru, în afara sporturilor de echipă.

Peste 15 milioane de spectatori sunt aşteptaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice, conform previziunilor oficiului de turism din Paris, aproximativ 12 la sută venind din străinătate, aproape 2 milioane, dintre care 1,5 milioane doar pentru JO, între ei fiind aşteptaţi numeroşi britanici şi americani. Pentru ceremonia de deschidere de pe Sena, 100.000 de spectatori au plătit locurile pentru a asista din apropierea cheiului. În schimb, numărul spectatorilor care vor asista din partea de sus a cheiului nu se cunoaşte încă.

Biletele considerate prea scumpe de către unii au fost vândute cu preţuri între 24 şi 2.700 de euro pentru ceremonia de deschidere, iar aproximativ 7,6 din cele 10 milioane de bilete puse în vânzare şi-au găsit deja cumpărători.

Aproape 1 miliard de telespectatori vor putea urmări spectacolul ceremoniei de deschidere, la care 100 de vapoare vor naviga pe Sena cu delegaţiile străine.

Securitatea va fi asigurată de 30.000 de poliţişti şi jandarmi, sprijiniţi de 15.000 de militari. De asemenea, se aşteaptă între 17.000 şi 22.000 de agenţi de securitate privată pentru siturile olimpice şi fan zone-uri.

Voluntarii vor fi în număr de 30.000 pentru a îndruma, instala spectatorii, dar şi sportivii sau să ajute la cele aproximativ 6.000 de controale antidoping ce vor fi realizate pe durata Jocurilor.

În total, 13 milioane de porţii de mâncare, cu gustări inclusiv, vor fi servite, iar 3 milioane de banane se aşteaptă să fie consumate.

Bugetul actual este de 8,8 miliarde de euro, dar factura totală va fi cunoscută abia după JO, conform Comitetului de organizare. Conform unei estimări a Curţii de Conturi, în total 3 miliarde de euro ar urma să fie asigurate de la bugetul public.

De asemenea, preţul unui bilet de metrou pentru perioada 20 iulie-8 septembrie, va trece la 4 euro pe zi, faţă de 2,10 euro momentan şi 70 de euro săptămânal.

Traseul flăcării olimpice ar putea fi perturbat. Polițiștii francezi transmit un avertisment
Traseul flăcării olimpice ar putea fi perturbat. Polițiștii francezi transmit un avertisment
Sindicatul poliţiştilor francezi Alliance a ameninţat marţi că va perturba ştafeta torţei olimpice dacă bonusurile şi compensaţiile financiare promise pentru angajamentul lor pe durata...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#olimpiada, #Paris, #bilete, #milioane, #vinzare, #tichete , #stiri Olimpiada