Poveste uluitoare la JO 2020: un campion olimpic s-a rătăcit prin Tokyo, fără bani, înaintea probei. Cine și cum l-a ajutat să ajungă la timp la stadion

Joi, 12 August 2021, ora 18:56 4518 citiri
Hansle Parchment

Atletul jamaican Hansle Parchment a fost foarte aproape să rateze semifinala probei de 110 metri garduri de la Jocurile Olimpice, din cauza faptului că s-a rătăcit prin Tokyo, informează CNN, conform news.ro.

În loc să ajungă la Stadionul Olimpic unde aveau loc probele de atletism, el a ajuns la complexul acvatic. O voluntară i-a dat bani de taxi şi Parchment a ajuns la timp pentru a putea lua startul în semifinale.

El a fost al doilea în semifinala câştigată de favoritul probei, americanul Grant Holloway, şi s-a calificat la limită în finală.

În ultimul act, Parchment a produs surpriza şi l-a bătut cu două zecimi pe Holloway, câştigând medalia de aur.

Povestea lui Parchment a devenit virală după ce a căutat-o pe femeia care l-a ajutat, i-a returnat banii pentru taxi şi i-a arătat medalia de aur pe care a câştigat-o.

”Am văzut-o pe această voluntară şi a trebuit să cerşesc... şi ea mi-a dat nişte bani pentru a lua taxiul. Şi aşa am reuşit să ajung la pista de încălzire de la stadion, cu suficient timp să mă încălzesc până să concurez”, a spus el într-un videoclip, înregistrat în timpul jocurilor, care a atras atenţia întregii lumi, în această săptămână.

”Ai fost esenţială pentru ca eu să mă calific în finală, în acea zi”, i-a spus el femeii, după ce a regăsit-o.

Micul act de bunăvoinţă al voluntarei a fost lăudat de prim-ministrul Jamaicii, Andrew Holness, care a distribuit videoclipul pe Twitter şi a scris: "Fiecare jamaican ştie că recunoştinţa este o necesitate. @ParchmentHansle demonstrează asta perfect aici."

Ministrul jamaican al Turismului, Edmund Bartlett, a declarat presei locale că a invitat-o pe femeie să viziteze Jamaica.

Parchment a câştigat una dintre cele patru medalii de aur obţinute de Jamaica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Echipe
M
V
E
I
G
P
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
0
1
3 - 3
3
2
0
0
2
1 - 5
0
Comentarii