Echipajele 8+1 la canotaj ale Romaniei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Duminica, 16 Mai 2021, ora 12:56
2839 citiri
Echipajele 8+1 la canotaj ale Romaniei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Echipajul de 8+1 feminin al Romaniei si cel masculin s-au calificat, duminica, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dupa ce ambele au obtinut medalia de argint, la regata preolimpica de la Lucerna.

Echipajul tricolor, format din sportivele Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrinceanu, Amalia Beres, Madalina Beres, Denisa Tilvescu, Daniela Druncea, a incheiat cursa cu timpul de 6:15.27 minute.

Primele clasate in finala probei au obtinut calificarea la JO de la Tokyo, respectiv China (locul I) si Romania.

Si echipajul de 8+1 masculin al Romaniei s-a calificat, duminica, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dupa ce a obtinut medalia de argint, la regata preolimpica de la Lucerna.

Echipajul tricolor, format din sportivii Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragos Aicoboae, Constantin Adam, Florin-Nicolae Arteni Fintinariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu, a incheiat cursa cu timpul de 5:36.92 minute.

Primele doua clasate in finala probei au obtinut calificarea la JO de la Tokyo, adica Romania si liderul cursei, Noua Zeelanda.

Tot duminica, Mihai Chiruta s-a calificat in finala probei de simplu vasle, dupa ce, venit din recalificari, a ocupat locul 3 in semifinala a doua (7:05.19 minute). De asemenea, in finala la patru vasle masculin, echipajul Romaniei (Adrian Damii, Andrei-Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu si Marian-Florian Enache) a incheiat pe locul 4 si a ratat calificarea la JO de la Tokyo.

La JO de la Tokyo s-a calificat si echipajul feminin de 8+1 (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrinceanu, Amalia Beres, Madalina Beres, Denisa Tilvescu, Daniela Druncea), dupa medalia de argint in finala probei.

Anterior, Romania a calificat sapte echipaje la JO de la Tokyo, adica in probele de patru rame masculin si feminin, dublu vasle feminin (cat. usoara), dublu vasle masculin si feminin, respectiv dublu rame feminin si masculin.

Simona Halep spulberă visul românilor. Anunțul făcut de fostul lider mondial
Simona Halep spulberă visul românilor. Anunțul făcut de fostul lider mondial
Simona Halep a declarat, luni, la întoarcerea în ţară după ce a participat la Miami la primul său turneu de la ridicarea sancţiunii pentru dopaj, că şi-ar dori foarte mult să se califice...
Șanse minime de calificare pentru Simona Halep: ”Nu vreau să-mi fac speranţe prea mari”. Ce trebuie să se întâmple
Șanse minime de calificare pentru Simona Halep: ”Nu vreau să-mi fac speranţe prea mari”. Ce trebuie să se întâmple
Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, luni, la întoarcerea în ţară după ce a participat la Miami la primul său turneu de la ridicarea sancţiunii pentru dopaj, că şi-ar dori foarte...
#canotaj, #canotaj Romania, #jocurile olimpice, #JO Tokyo 2021 , #stiri Olimpiada