Ultimele informații despre starea de sănătate a campioanei olimpice la gimnastică, Dana Sofronie, care este internată într-un sanatoriu

Luni, 23 August 2021, ora 19:39
12649 citiri
Ultimele informații despre starea de sănătate a campioanei olimpice la gimnastică, Dana Sofronie, care este internată într-un sanatoriu
Dana Sofronie. FOTO: Facebook / Dana Sofronie

Fostă campioană olimpică la gimnastică, Dana Sofronie, este internată într-un sanatoriu, unde se tratează de depresie.

Ea suferă de ani buni de această boală.

Dana Sofronie se luptă să depășească problema împreună cu specialiști din domeniu.

Fosta sportivă se află într-un sanatoriu, unde primește cel mai bun tratament.

Ea a oferit informații desprea starea de sănătate în care se află.

"Tratamentul își face efectul și starea mea este mult mai buna. Mulțumesc tuturor pentru încurajări", a scris gimnasta pe Facebook.

Dana Sofronie a anunțat săptămâna trecută că suferă de depresie, de o perioadă lungă de timp.

"Da, sufar de depresie de ani buni. Este o boala greu de suportat daca nu este tratată.

La varsta de 8 ani au inceput insomniile care au continuat pana in ziua de astazi. Pana acum cativa ani am reusit sa tin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive, a trebuit sa apelez la ajutorul specialiștilor.

Simptome? Anxietate, izolare, dureri de picioare, nedorința de socializare, aproape o neputință de a merge, de a face pași, etc.

Acum doi ani am ajuns aproape în comă la spital și am reușit să îmi revin numai datorită ajutorului celor din jur, a dnei dr. Cotan Raluca și specialiștilor de la Centrul de Nevroze Predeal.

Mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut curaj abia acum să scriu despre toate aceste lucruri în speranța că ajută pe cineva care simte la fel și care nu are curajul sa ceară ajutor. Fie ca de teama de a nu fi judecat, fie din alte motive, mulți oameni nu vorbesc despre asta cu cei din jur. Nu cer ajutor.

Este o luptă care se dă cu noi, în noi, dar e bine să avem alături oameni competenți care ne fac lupta mai ușoară. Este, totodată, un semn către cei dragi care sufera alaturi de noi", a scris fosta sportivă pe Facebook.

Dana Sofronie a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Atena cu echipa, dar a luat și argintul la sol, tot în 2004.

Amenințările teroriste de la Paris: ”Nu poți să te oprești să respiri”
Amenințările teroriste de la Paris: ”Nu poți să te oprești să respiri”
Guillaume Ancel, fost ofiţer în armata franceză şi scriitor, a vorbit, vineri, la RMC, despre necesitatea de a nu intra în panică în faţa riscului terorist înaintea Jocurilor Olimpice de...
Unul dintre colegii lui Radu Drăgușin a fost în depresie. Cine i-a salvat viața starului de la Tottenham
Unul dintre colegii lui Radu Drăgușin a fost în depresie. Cine i-a salvat viața starului de la Tottenham
Atacantul echipei Tottenham şi internaţionalul brazilian Richarlison a vorbit la ESPN despre depresia profundă prin care a trecut în 2023. Colegul lui Radu Drăgușin le-a recomandat tuturor...
#gimnastica, #depresie, #depresie tratament, #sanatoriu, #gimnasta, #jocurile olimpice , #Olimpicii Romaniei