Un nou mesaj al Anei Maria Popescu, după ce ministrul Novak i-a cerut scuze

Joi, 29 Iulie 2021, ora 13:03
8075 citiri
Un nou mesaj al Anei Maria Popescu, după ce ministrul Novak i-a cerut scuze
Ana Maria Brinza FOTO facebook

Ministrul Tineretului şi Sporturlui, Eduard Novak, a declarat că îi pare rău de faptul că a spus că Ana Maria Popescu nu ar fi luat aurul la JO de la Tokyo nici cu o finanţare mai mare a federaţiei de scrimă.

"Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înţeles foarte greşit. Dacă nici eu nu înţeleg sacrificul unei sportive care participă la cinci Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înţelege. Şi eu voi participa la a V-a ediţie a Jocurilor Paralimpice, ştiu cum este să munceşti. Ea este sportivă, a reacţionat în felul ei, nicio problemă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiţii, chiar dacă sunt înjurat, atacat. Trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aş fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din federaţii nu ar mai fi primit finanţare. Vreau să fiu un ministru bun, să fiu alături de sportivi şi îmi pare rău. Ana Maria este pentru mine campioana de aur, sunt alături de ea", a spus Novak.

La scurt timp, a apărut, pe facebook, și reacția Anei, cu privire la scuzele ministrului.

"Apreciez mesajul domnului ministru Eduard Novak

Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze față de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenți.

Am urmărit articolele/părerile/comentariile din ultimele zile și le mulțumesc celor care au înțeles că mesajul meu nu a fost un atac la persoană, ci mai de grabă, strigătul unui om care a reușit indiferent de condiții, dar care își dorește ca cei mici să nu mai fie nevoiți să parcurgă aceleași etape... lipsuri materiale, competiții ratate din lipsa de fonduri, echipamente obosite de vreme și alte obstacole care îi împiedică încă "din fașă" să-și atingă adevăratul potențial.

Mesajul meu rămâne același. Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial! Dacă nu ne vom îngriji cum se cuvine de propria bucățică, nu vom reuși să fim mai buni! Dacă vom fi interesați de "capra vecinului", doar vom privi cu jind la cei care ajung în vârf! Și nu în ultimul rând, dacă nu vom avea curajul să visăm și îndrăzneala să acționăm, nu vom putea ști niciodată dacă am fi putut să realizăm ceea ce ne-am dorit!

Am spus-o în repetate rânduri... când dorința de performanță va fi mai mare decât orgoliile, sportul (și nu numai) va avea de câștigat! Și poate că acest episod este o lecție din care avem cu toții de învățat.

Și, DA, eu chiar îi doresc sportivului Eduard Novak să se întoarcă cu medalia de aur de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020"

Reacția lui Cristian Gațu după ce soția l-a acuzat că trăiește cu menajera
Reacția lui Cristian Gațu după ce soția l-a acuzat că trăiește cu menajera
Cristian Gațu, fost mare handbalist al României, este în mijlocul unui scandal mediatic după ce a cerut divorțul de soția sa, iar aceasta îl acuză că trăiește cu așa zisa menajeră, în...
„S-a dopat și s-a dopat la greu". Reacție violentă la adresa Simonei Halep, după revenirea în tenis
„S-a dopat și s-a dopat la greu". Reacție violentă la adresa Simonei Halep, după revenirea în tenis
Simona Halep s-a întors pe terenul de tenis, după mai mult de un an și jumătate, profitând de ridicarea suspendării. Deși s-a comportat onorabil la Miami și a fost întâmpinată cu...
#ana maria popescu, #reactie, #novak, #medalie, #olimpica , #Jocurile Olimpice 2020