Alin Petrache a demisionat din fruntea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 22:456518 citiri
Alin Petrache a demisionat din fruntea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman
Foto: Facebook/ Alin Petrache

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Alin Petrache, a demisionat luni din fruntea acestui for.

Potrivit site-ului COSR, Petrache a explicat ca a luat aceasta decizie pentru ca nu s-a indeplinit obiectivul la Jocurile Olimpice.

"Avand in vedere ca echipa olimpica a Romaniei nu a reusit la Jocurile Olimpice de la Rio sa-si indeplineasca obiectivul asumat de Comisia Tehnica si federatiile nationale (6-8 medalii), si asa cum am anuntat deja ca voi face, astazi mi-am depus demisia din functia de presedinte al COSR in fata Comitetului Executiv, care va urma pasii statutari pentru preluarea prerogativelor.

Regret enorm ca nu le-am putut oferi romanilor medaliile si rezultatele pe care si le doreau. Stiu ca am facut tot ce a depins e mine in ultimii doi ani, dar din pacate criza sportului romanesc este una profunda si care nu poate fi rezolvata cu solutii de moment.

(...) Toata lumea trebuie sa inteleaga ca sportul romanesc este fix pe locul in care s-a vazut la Rio. Consider ca demonstrez, din nou, ca nu am tinut niciodata la functii sau la anumite pozitii, indiferent de importanta acestora", a spus Petrache.

Presedintele demisionar al COSR a subliniat ca nu doreste sa mai candideze la vreo functie in cadrul forului sportiv, in viitorul apropiat.

"Ca sa evitam orice speculatie de presa si ca sa fie clar pentru toti editorialistii care isi mai aduc aminte de sportul romanesc la fiecare insucces al acestuia, nu doresc sa mai candidez pentru vreo functie in cadrul COSR la urmatoarele alegeri", a explicat Alin Petrache.

Pe 14 august, acesta anuntase ca isi va depune mandatul dupa Jocurile Olimpice de la Rio, in cadrul carora Romania a obtinut doar 5 medalii - una de aur, una de argint si trei de bronz -, cea mai slaba performanta din 1952 incoace. Obiectivul initial era de 6-8 medalii.

Ivan Patzaichin, fostul mutiplu campion olimpic, a spus pe 15 august ca nu este interesat sa candideze la sefia COSR.

Fost rugbist, Petrache are 39 de ani si a fost deputat PSD in perioada 2012-2014, dupa care a fost ales in fruntea COSR, in locul lui Octavian Morariu.

F.N.