Germania nu scapă de Rusia: Un oligarh gata să pună mâna pe o afacere critică

Vineri, 10 Februarie 2023, ora 04:48
3513 citiri
Germania nu scapă de Rusia: Un oligarh gata să pună mâna pe o afacere critică
Aeroportul din Frankfurt ar putea fi cumpărat de un oligarh rus FOTO: Eurasia

După invazia ordonată de Vladimir Putin în Ucraina din 24 februarie 2022, mai multe pachete de sancțiuni economice au vizat economia Kremlinului, dar și pe oligarhii de la Moscova. Acum Germania pare că nu scapă de dependența de Rusia și ar putea vinde aeroportul din Frankfurt unui miliardar rus, prieten cu Putin.

Viktor Charitonin, considerat un apropiat al Kremlinului, este cel mai mare ofertant pentru achiziționarea aeroportului regional din Frankfurt, care a intrat în insolvență la sfârșitul anului 2021, potrivit Euractiv.

Ministerul Economiei din Germania va decide în prezent dacă blochează achiziția aeroportului Hahn din Frankfurt, aflat în insolvență, de către investitorul rus Viktor Charitonin.

Ucraina trimite un avertisment Rusiei: Loviturile Kievului care îl pot zdruncina pe Putin VIDEO

Autoritățile germane ar putea încă bloca afacerea cu condiția ca aeroportul să fie considerat parte din infrastructura critică a țării. Ministerul, condus de vicecancelarul și ministrul Economiei și Acțiunii Climatice, Robert Habeck, examinează în prezent dacă acesta se încadrează în acest sector, a declarat miercuri subsecretarul Franziska Brantner în fața comisiei pentru afaceri economice a parlamentului.

Deși Brantner a subliniat că oligarhul rus Charitonin nu se află pe lista de sancțiuni a UE, ea a spus că o examinare a achiziției de către minister este încă necesară, deoarece afacerile miliardarului au sediul în afara Uniunii Europene.

Charitonin, care activează în principal în sectorul farmaceutic, este văzut ca fiind un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, iar compania sa este considerată a fi cel mai mare producător de vaccin rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V.

Putin și-a dat seama că nu poate câștiga în Ucraina: Prima mutare din spatele ușilor închise spre negocieri cu Kievul

De asemenea, deține deja Nürburgring, un complex mare de sporturi cu motor din regiunea germană Renania-Palatinat.

Deși nu este sancționat de Uniunea Europeană, Charitonin figurează pe lista Ministerului de Finanțe al SUA cu membri de frunte ai guvernului rus și oligarhi apropiați de Kremlin.

Ceea ce face ca potențiala achiziție să fie deosebit de delicată este faptul că aeroportul Hahn din Frankfurt este un fost aeroport militar folosit anterior de trupele americane. Aceasta înseamnă că facilitățile sunt potrivite pentru transportul de echipamente și personal militar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#oligarh rus, #oligarh rus apropiat Putin, #miliardar rus, #miliardari rusi, #miliardari Rusia, #aeroport Frankfurt, #Frankfurt, #Germania Rusia , #stiri afaceri