Germania, schimbare radicală față de Rusia: Putin pus în încurcătură de Scholz VIDEO

Marti, 07 Martie 2023, ora 01:31
9453 citiri
Germania, schimbare radicală față de Rusia: Putin pus în încurcătură de Scholz VIDEO
Scholz îi pune condiții lui Putin pentru un acord de pace FOTO: Politico

După ce mai bine de 15 ani, Germania a avut relații economice înfloritoare cu Rusia, devenind dependentă de gazele naturale și petrolul Moscovei, iată că acum Berlinul a făcut o schimbare la 180 de grade.

Cancelarul Olaf Scholz, care a întors spatele lui Putin, eliminând importurile rusești de combustibili, a avut o poziție tranșantă privind războiul, spunând că ”baza discuțiilor” privind pacea se pot face numai condiționat de ”retragerea trupelor” armatei roșii de pe întregul teritoriu al țării vecine.

Astfel, Putin este pus în încurcătură de Germania, care până mai ieri era un puternic partener de afaceri cu Rusia. Scholz a făcut declarațiile la televiziunea CNN, în timpul vizitei sale la Washington, unde s-a întâlnit cu președintele american, Joe Biden, potrivit Politico.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că sarcina de a pune capăt războiului din Ucraina rămâne a președintelui rus Vladimir Putin. „După părerea mea, este necesar ca Putin să înțeleagă că nu va reuși cu invazia și agresiunea sa imperialistă și că trebuie să-și retragă trupele. Aceasta este baza discuțiilor”, a spus el într-un interviu difuzat duminică la CNN.

De ce Zelenski face jocurile mortale ale minții cu Putin: S-a aflat secretul planului

Liderul german a recunoscut că războiul ruso-ucrainean de un an a ajuns într-un impas care provoacă pagube uriașe Ucrainei. Dar el a spus că nu îi va presa pe ucraineni să facă compromisuri incomode.

„Nu vor exista decizii fără ucraineni”, a spus Scholz, susținând că Putin a apreciat în mod clar greșit „puterea Ucrainei”, precum și „unitatea tuturor prietenilor Ucrainei” în contracararea invaziei ruse, care a început în februarie. 2022.

El a adăugat: „Este foarte greu să judecăm care vor fi următoarele lucruri care se vor întâmpla în Ucraina, dar există ceva care este absolut clar: vom continua să sprijinim Ucraina cu ajutor financiar, umanitar, dar și cu arme”.

Lovitură primită în plin de Putin: Banii președintelui rus găsiți într-o ascunzătoare de procurori

Vorbind la CNN, Scholz a apreciat discuțiile cu președintele Joe Biden și conducerea sa în timpul crizei internaționale actuale.

„Este foarte informat despre relațiile internaționale”, a spus Scholz. „Cred că este unul dintre cei mai pricepuți președinți, care știe cum merg lucrurile în lume, ceea ce este important în vremuri care devin din ce în ce mai periculoase.”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
#Olaf Scholz, #scholz, #Putin razboi, #Rusia Germania, #Germania Rusia, #Germania gaze Rusia, #Germania importuri , #Razboi Ucraina