Cât a ajuns să coste revelionul bogaților în România. Apartamentul prezidențial se închiriază cu prețul unei mașini second hand

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 22:04
5263 citiri
Cât a ajuns să coste revelionul bogaților în România. Apartamentul prezidențial se închiriază cu prețul unei mașini second hand
Apartamentele de lux din hotelurile de top din Brașov se închiriază cu mii de euro pentru Revelionul 2023 FOTO ziare.com

O căutare pe site-urile de profil indică oferte de cazare la tarife extrem de piperate în stațiuni cunoscute din România pentru Revelionul 2022.

4.944 de euro pachetul de revelion, la un hotel de patru stele din centrul Brașovului, este până la acest moment cea mai scumpă ofertă pentru petrecerea de sfârșit de an, în România.

Pachetul cuprinde cazarea pentru două persoane, timp de trei nopți, într-un apartament de lux (lifestyle suite).

Este prematur totuși să tragem linie, spun reprezentanții agențiilor de turism, care încă așteaptă ofertele marilor lanțuri hoteliere din zona Brașov - Valea Prahovei, dar și ale hotelurilor exclusiviste (boutique hotel), căutate cu precădere în perioada pandemiei, rămase și în prezent printre preferințele turiștilor pretențioși.

Petrecerile exclusiviste de Revelion, dedicate turiștilor cu venituri mult peste medie, vor fi printre cele mai scumpe din istoria recentă a României. În stațiunile montante din zona Văii Prahovei și Brașov operatorii din turism vorbesc deja de prețuri care vor porni de la 1000 de lei de persoană pe noapte, a precizat Paul Popa, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Sinaia.

Marile hoteluri din Sinaia, Bușteni și Azuga încă nu au anunțat public pachetul de oferte pentru Revelion 2023, dar prețurile vor fi cu mult mai mari față de anii trecuți. Deja tarifele pentru un apartament de lux la vilele de lux din Sinaia, amplasate pe Drumul Cotei, costă de acum 3000 -3500 de lei pentru trei nopți de cazare, cu mic dejun.

În schimb la Brașov situația stă puțin altfel. Unele dintre hotelurile de top din Brașov sau din Poiana Brașov, unde în extrasezon o cameră costă 100 de euro pe noapte de persoană, au anunțat deja ofertele pentru petrecerea de sfârșit de an. Prețurile pornesc de la 995 de euro de persoană, pentru un sejur de trei nopți, în economic double room, și ajung la 2165 de euro de persoană în apartament de lux (Presidential Apartament) sau 1545 euro de persoană în (Superior Apartament).

În preț intră cina festivă cu meniu internațional gourmet, dejun a la carte cu meniu Italian sau meniu tradițional românesc, Night Club deschis zilnic cu program până la 4 dimineața, VIP Jacuzzi Lounge, iar pentru cei interesați de sporturile de iarnă, prețul asigură skipass-ul pentru accesul pe pârtiile din Poiana Brașov, echipament pentru schi și instructor, drumeții cu trăsura sau ATV/buggy. În plus, turiștii care își permit să cumpere un astfel de pachet de revelion vor avea acces gratuit la piscina hotelului și la centrul SPA.

Un alt hotel, de data aceasta din centrul Brașovului, vine în întâmpinarea turiștilor cu dare de mână, cu oferte care pornesc de la 1395 de euro și ajung la 4944 euro de euro camera pentru un sejur de trei sau cinci nopți, la final de an. Pachetul cuprinde buffet dinner și open bar în data de 30 decembrie, Gala Celebration pe 31 decembrie 2022-1 ianuarie 2023, Branch în prima zi a anului, accesul la centrul SPA și la piscine interioară a hotelului.

Este, până la acest moment, cel mai scump pachet de Revelion din zona Brașov- Valea Prahovei.

La un alt hotel tot de patru stele din Poiana Brașov, pachetul de Revelion începe de la 1319 euro de persoană pe noapte și ajunge la 2029 euro de persoană pe noapte, într-un apartament junior suite premium. În noaptea dintre ani Smiley este artistul care va întreține atmosfera în această unitate de cazare.

Și proprietarii cabanelor de top din zona Bran întârzie să anunțe ofertele pentru Revelion 2023. Totuși puținele pachete deja publicate pe site-urile de specialitate anunță prețuri pornind de la 500 de euro de persoană pentru un sejur de 4 nopți, în perioada sărbătorilor de iarnă. De exemplu una dintre cele mai cunoscute unități de cazare din Bran, de patru stele, are prețuri pornind de la 2350 de lei de persoană pentru un sejur de patru nopți și ajunge la 5150 de persoană dacă turistul alege să se cazeze într-un bungalou cu décor interior inspirat din poveștile copilăriei.

Paul Popa, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Sinaia, susține că prețurile pentru Crăciun și Revelion încă nu s-au ”așezat”, urmând ca până la finalul lunii noiembrie să apară restul pachetelor pentru vacanța de iarnă.

Pe de altă parte, reprezentanții agențiilor de turism sunt sceptici că celebra petrecere a miliardarilor care a avut loc la Bran în acest weekend va influența cumva prețurile pachetelor de Crăciun și Revelion din Brașov- Valea Prahovei, evenimentul fiind apreciat mai degrabă ”un iureș” de moment.

”Este devreme să putem specula dacă acest eveniment la care a venit sau nu Elon Musk, va influența cumva turismul intern. Vedetele acestea au milioane de urmăritori pe rețelele de socializare. Este evident că România a fost în centrul atenției. Acest lucru este incontestabil. Poate să fie un iureș, o efervescență de moment. Nu putem ști dacă va fi pe termen lung”, susține Adrian Voican, vicepreședinte Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#oferte revelion 2023, #hotel lux, #Revelion, #apartament lux, #preturi revelion, #vacanta munte, #pret camera cazare hotel, #oferte Revelion , #Revelion 2023