ALDE explica de ce a transmis condoleante familiei unui deputat care traieste

Joi, 16 Iulie 2015, ora 15:57
11874 citiri
ALDE explica de ce a transmis condoleante familiei unui deputat care traieste
Foto: Camera Deputatilor

Alianta Liberalilor si Democratilor a revenit joi cu explicatii, dupa de miercuri a transmis condoleante familiei deputatului Octavian Bot, pentru ca, ulterior, tot formatiunea politica sa precizeze ca parlamentarul traieste.

"In legatura cu anuntul de ieri privind decesul deputatului Octavian Bot, ALDE face urmatoarele precizari. In primul rand, presa a fost prima care a anuntat in mod eronat decesul deputatului Octavian Bot. Noi, avand cunostinta deja de situatia grava de sanatate a colegului nostru, am trimis un mesaj de condoleante, pornind de la informatia data de media. Am rectificat cu rapiditate eroarea si ne-am asumat-o", se arata intr-un comunicat ALDE remis Ziare.com.

ALDE a anuntat ca deputatul Octavian Bot a murit, apoi si-a cerut scuze pentru eroare

ALDE mai precizeaza ca formatiunea considera "regretabila interpretarea tendentioasa a unei parti a mass-media care s-a folosit de acest fapt si, in definitiv, de situatia critica prin care trece un coleg de al nostru, pentru a continua atacurile care se inscriu, din pacate, in climatul conflictual general din spatiul politic si mediatic, din ultimele luni".

"In al treilea rand, facem un apel la mass-media si la toti jurnalistii sa nu transforme un context dificil si personal, intr-un subiect de presa. Decenta ne obliga pe toti sa asiguram liniste familiei Bot, pentru a putea fi alaturi de colegul nostru", conchide ALDE.

Formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin Tariceanu si Daniel Constantin a transmis miercuri condoleante familiei deputatului Octavian Bot, pentru ca, dupa o ora si jumatate, un comunicat al ALDE sa precizeze ca deputatul traieste si sa prezinte scuze, acuzand o "eroare impardonabila" cauzata de "presa locala". Mai multe publicatii au difuzat insa primul comunicat al ALDE.

D.R.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#ALDE gafa Octavian Bot murit, #ALDE condoleante Octavian Bot explicatii , #stiri Octavian Bot
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
ALDE explica de ce a transmis condoleante familiei unui deputat care