Octavian Berceanu, amenințat în timpul unui interviu acordat după demiterea de la Garda de Mediu: ”Există Dumnezeu. Răul ți se întoarce împotrivă” VIDEO

Miercuri, 22 Septembrie 2021, ora 12:24 6008 citiri
Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, demis de Florin Cîțu FOTO Captură Video YouTube/ PressOne

Octavian Berceanu (USR-PLUS) a fost revocat de premierul Florin Cîțu din fruntea Gărzii de Mediu luni, 20 septembrie. La doar două zile după, în timpul unui interviu, acesta a primit un telefon de amenințare.

0ctavian Berceanu a aflat că a fost revocat din funcție de la un prieten, care a citit anunțul în Monitorul Oficial.

În timpul unui interviu acordat pentru PressOne, în care a explicat că nu a avut nicio plângere referitoare la activitatea lui la Garda de Mediu, i-a sunat telefonul pentru a șasea oară în decurs de cinci minute, astfel că s-a oprit să răspundă.

Dialogul integral

„Da, vă rog!”

„Bună ziua, domnu’ director…”

„Bună ziua…”

„…general al mediului”

„Bună ziua, cu cine am onoarea?”

„Cu domnu’ Gheorghe. V-ați dat demisia?”

„Nu mi-am dat demisia, nu pot vorbi acum. Vă mulțumesc foarte mult! Dacă-mi scrieți…”

„Numai o clipă. Să nu uitați, absolut oriunde mergeți, că există Dumnezeu. Răul care-l faci ți se întoarce împotrivă. Există Dumnezeu al tuturor oamenilor.”

„Cu drag, la ce rău vă referiți?”

„Domnu’ meu, deci ați făcut rău. Numai rău ai făcut de când ai venit la conducere. Ai distrus pădurile de când ai venit la putere. Or să te ia și DNA-ul. Stai liniștit că te ia DNA-ul.”

„Văd că insistați foarte mult și vă mulțumesc că aveți o părere personală, probabil bazată pe argumente. Dacă mi le puteți spune, vă mulțumesc foarte mult!”

„Te-ai dus peste niște țigani, care n-au făcut nimic, s-au dus în sat să-și facă bani de pâine și mata te-ai dus cu mascații peste ei.”

„Ce înseamnă bani de-o pâine? În urma cărei activități? Sau la care comunitate romă vă referiți?”

„De când mata ai venit la putere, ai distrus România.”

„Vă mulțumesc că insistați cu telefoanele. Văd că e o cascadă de telefoane: în cinci minute șase apeluri. Să avem o zi bună în continuare și să lăsăm cumva legea să planeze asupra noastră.”

„La pușcărie…”

„O zi bună, vă mulțumesc!”.

Ulterior, Octavian Berceanu a povestit că primește des astfel de apeluri cu amenințări: ”că mă bate Dumnezeu, că mă bate DNA, că mă bate soarta, că mă bat oamenii”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News