Octavian Berceanu, dat afară de la șefia Gărzii Naționale de Mediu: "Mulțumesc colegilor că au produs cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani"

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 15:297317 citiri
Octavian Berceanu, dat afară de la șefia Gărzii Naționale de Mediu: "Mulțumesc colegilor că au produs cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani"
Octavian Berceanu s-a concentrat în mandatul scurt la eliminarea surselor de poluare din jurul Bucureștiului

Reprezentantul USR PLUS a anunțat luni, 20 septembrie, că a fost eliberat din funcția de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.

Berceanu a ocupat timp de jumătate de an funcția de șef al instituției. Printr-o decizie semnată de premierul Florin Cîțu, reprezentantul USR PLUS a fost anunțat că este eliberat din funcție.

"Mulțumesc colegilor din GNM pentru că au produs, în 6 luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naționale de Mediu", se arată într-un mesaj postat de Berceanu pe Facebook.

Berceanu a fost unul dintre cei mai mediatizați reprezentanți ai USR PLUS numiți la vârful unor instituții publice din România.

Militant pentru protecția mediului, Berceanu s-a concentrat pe găsirea și anihilirea surselor de poluare care fac din Bucureștiu unul dintre cele mai "otrăvite" metropole din lume.

"Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM să beneficieze de ajustarea echitabilă a veniturilor, lucru pentru care am luptat împreună cu ministrul Tánczos Barna și căruia îi mulțumesc pentru spiritul de echipă", a mai scris Berceanu pe Facebook.

Octavian Berceanu și-a pierdut funcția prin decizia premierului, care a considerat că trebuie dat afară de urgență și înlocuit cu un membru PNL după ce USR PLUS a ieșit temporar din coaliția de guvernare.

Atribuţiile sale vor fi preluate interimar de comisarul general adjunct Alexandru Lucian Vasile, până la numirea unui nou şef al Gărzii de Mediu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News