Imagine surprinsă în centrul Bucureștiului, la kilometrul 0 al României: "Viața de Magheru bate filmul!"

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 18:367812 citiri
Imagine surprinsă în centrul Bucureștiului, la kilometrul 0 al României: "Viața de Magheru bate filmul!"
USR susţine că măsurători ale calităţii aerului arată că nivelul de poluare din Bucureşti ar fi crescut cu 97% în luna octombrie faţă de perioada iulie-septembrie FOTO Facebook/ Octavian Berceanu

Fostul șef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu a postat marți, 9 noiembrie, pe Facebook, o poză din București, de pe Bulevardul Magheru, în care apare o grămadă de lemne de foc.

Berceanu susține că zeci de mii de sobe încălzesc bucureștenii în fiecare iarnă.

„Viața de Magheru bate filmul.

După episodul colectăm "fer" cu căruța, avem și episodul "lemne de foc" (cazul fericit).

Au ras câteva voci atunci când am spus ca în București, din centru până la periferie, zeci de mii de sobe ard, în fiecare iarnă, pe lângă lemne, mii de metri cubi de PFL, PAL, uleiuri și resturi de mobilier sau ambalaje.

Există studii care arată ca aerul contaminat cu arderea mobilierului compus din prefabricate este de peste 500 de ori mai toxic decât cel atins de particulele emise de arderea lemnului.

Am găsit multe sobe în orase, inclusiv Bucuresti, care încălzesc casele oamenilor săraci, alimentate cu cărbune, uleiuri și resturi de mobilier colectate pe timpul verii.

In spatele blocurilor de la stradă, în mai toate orașele, găsim case. O parte importantă dintre aceste case au sobe care iarna ne fac viața un calvar prin ceea ce scot pe hornuri”, susține Berceanu.

Fostul șef al Gărzii de Mediu spune că sobele sunt o sursă importantă de poluare.

„1. Primariile trebuie sa inventarieze aceste surse de poluare conform legii.

2. Ministerul Mediului trebuie sa lanseze un program "Rabla pentru Sobe", astfel încât să trecem, de la încălzirea din evul mediu, la incalzirea moderna cu sisteme demne de anii 2030.

Studiile sunt făcute de universitățile acelea unde visam sa ajungă copiii noștri, nevătămați, dupa 18 ani de respirat aer mioritic”, mai transmite Berceanu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii