Garda de Mediu, acţiune la un centru de dezmembrări auto. 70 de maşini depozitate pe domeniul public, confiscate VIDEO

Luni, 02 August 2021, ora 19:08
3219 citiri
Garda de Mediu, acţiune la un centru de dezmembrări auto. 70 de maşini depozitate pe domeniul public, confiscate VIDEO
Mașinile pentru dezmembrari erau depozitate pe domeniul public FOTO Facebook/ Garda de mediu

Garda de Mediu şi Jandarmeria au făcut luni, 2 august, un control la un centru de dezmembrări auto din Călăraşi, unde au fost descoperite mai multe nereguli. 70 de maşini care erau depozitate pe domeniul public au fost confiscate. De asemenea, operatorul economic a primit două amenzi.

Garda Naţională de Mediu anunţă că a confiscat 70 de rable parcate pe domeniul public.

”Probabil, nu există posesor de automobil în România să nu-şi fi luat măcar o dată o piesă “de la dezmembrări”. Până aici nicio problemă. E foarte bine să refolosim, atât timp cât suntem în siguranţă. Puţini dintre noi şi-au pus însă problema dacă parcurile acestea de rable funcţionează legal şi, mai ales, dacă îndeplinesc nişte minime norme legale de mediu.

Controalele făcute de-a lungul timpului de comisarii GNM din toată ţara, au arătat, nu de puţine ori, că sunt multe probleme în acest domeniu”, a transmis, luni, Garda de Mediu.

Instituţia precizează că o echipă de comisari din cadrul Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu Jandarmeria Călărasi, au făcut un control fulger pe raza comunei Cuza Vodă, judeţul Călăraşi, pentru a verifica o astfel de activitate, în vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul colectării şi valorificării materialelor reciclabile.

”În urma verificărilor, au identificat o afacere prosperă, deţinută de un domn ce, cu de la sine putere, a considerat că domeniul public este perfect pentru depozitarea a peste 70 de “rable” mai mult sau mai puţin dezmembrate. Şi ca “tacâmul” să fie complet, pentru nici una din ele nu deţinea acte de provenienţa. În consecinţă comisarii GNM i-au aplicat două amenzi în valoare totală de 16.000 lei. În plus, au dispus şi două măsuri, cu termen de conformare iar autovehiculele dezmembrate au fost ridicate de pe domeniul public. Nici edilii locali nu au scăpat, încheindu-se o notă de constatare cu UAT Cuza Vodă, prin care i-a fost impusă măsura salubrizării domeniului public afectat de depozitarea vehiculelor scoase din uz”, a mai transmis Garda de Mediu.

La rândul său, comisarul-sef Octavian Berceanu a afirmat că importurile de autoturisme second hand înseamnă ”sute sau mii de autoturisme introduse zilnic în ţară”.

”Lângă acestea adăugăm şi rablele din parcul naţional auto. O parte importantă dintre autoturisme ajung să fie dezmembrate. Din dezmembrari rezultă piese de schimb SH de proastă calitate, deşeuri de metal şi elemente din interior care ajung să fie incinerate sau abandonate/îngropate aiurea pe câmpuri. În spatele acestor afaceri la negru s-au dezvoltat reţele care ne pun mediul şi sănătatea în pericol, pentru că vorbim de sute de maşini dezmembrate zilnic în atelierele clandestine şi zeci de tone de deşeuri nevalorificabile, pe care le găsim peste tot în jur”, a scris Octavian Berceanu pe Facebook.

Octavian Berceanu, mesaj pentru Ciolacu: ”Să înțeleagă de ce mor 30.000 de români în fiecare an, în București Ilfov” VIDEO
Octavian Berceanu, mesaj pentru Ciolacu: ”Să înțeleagă de ce mor 30.000 de români în fiecare an, în București Ilfov” VIDEO
Fostul comisar-şef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu a făcut publice duminică seară, 24 martie, imagini cu fum dens deasupra Capitalei şi reclamă poluarea extremă. ”Domnule Marcel...
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#octavian berceanu, #Garda de Mediu, #rabla , #Stiri Octavian Berceanu