Octavian Berceanu, despre arderile din jurul Bucureștiului: „Furnalele metropolei lucrează în draci. Absolut nimeni nu-și mișcă fundul puturos de politician până acolo”

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 19:31 3696 citiri
Una dintre sursele de poluare identificate de Berceanu se află în comuna Sintești FOTO Facebook / Octavian Berceanu

Fostul șef al Gărzii de Mediu Ocravian Berceanu a lansat în ultimele zile mai multe avertismente cu privire la fumurile care s-au ridicat în jurul Bucureștiului ca urmare a arderilor ilegale. „Plămânii noștri sunt obositi de poluare”, a afirmat acesta miercuri, 27 octombrie.

Octavian Bereanu a explicat miercuri că deși fumurile uriașe se văd inclusiv de la Parlament, niciun politician nu și-a „mișcat fundulk puturos” până la locul incediilor.

„Fer dă București! Îmi cer scuze față de bucureșteni pentru că nu am putut să fac ca locuitorii palatelor Victoriei și Cotroceniului să înțeleagă că respirăm toți același aer!

Furnalele metropolei lucrează în draci, ca să recupereze zilele "dă sărbători trăcute". Pe de altă parte plămânii noștri sunt obosiți de poluare, gata pregătiți pentru comorbiditate.

Fumurile se ridică voioasa de lângă București, se văd de pe Parlament și totuși, nimeni, dar absolut nimeni nu-și mișcă fundul puturos de politician până acolo.

Am mers la Sintești nu numai cu Garda, Poliția și Jandarmeria, dar și cu toate televiziunile importante din Europa, și o perioadă am respirat aer normal. Nu e vina politicienilor că sunt corupți și incompetenți, că promovează nulități si hoți în instituțiile statului, e mai mult vina mea de cetățean”, a explicat fostul șef al Gărzii de Mediu.

Acesta a publicat apoi un videoclip în care se văd fumurile din jurul Capitalei.

Pe 20 octombrie, Berceanu atenționa din nou asupra calității aerului din București, iar câteva zile mai târziu nota că harta calității aerului este aproape identică cu cea a cazurilor COVID și a mortalității.

„Responsabilitatea, singura soluție.. Fumurile se văd acum de la etajul 2 al Parlamentului, chiar și de pe acoperișurile din Cotroceni sau Victoriei. Fumurile vin de la arderile ilegale de cabluri și deșeuri. În fruntea mafiei deșeurilor stau, nederanjați de DIICOT sau DNA, domnii politicieni. Harta calității aerului e fix harta cazurilor COVID și a mortalității. Peste tot în lume poluarea aerului a generat distrugerea sistemului imunitar și amplificarea mortalității generată de COVID-19. Doar la noi cauza mortalității ramane o enigma...”, relata Berceanu pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News