Un bărbat a rămas fără vedere după ce medicii i-au îndepărtat ochiul sănătos din greșeală

Joi, 23 Iunie 2022, ora 10:48 3919 citiri
Intervenție chirurgicală în zona ochilor. Fotografie cu caracter ilustrativ FOTO Hepta

Un pacient a rămas fără vedere după ce ochiul sănătos i-a fost îndepărtat greşit în locul celui bolnav în timpul unei intervenţii chirurgicale.

Operația a fost efectuată la unul dintre cele mai mari spitale din Slovacia, a relatat miercuri agenţia TARS, informează DPA.

Medicul care a efectuat operaţia nu se mai află în contact cu pacienţi, a declarat un purtător de cuvânt al Spitalului Universitar din Bratislava.

Spitalul a oferit victimei şi familiei sale consiliere psihologică şi sprijin pentru a face faţă consecinţelor.

Potrivit TASR, autoritatea de supraveghere sanitară a demarat o anchetă cu privire la circumstanţele acestui caz fără precedent.

Greşeala tragică s-a petrecut pe fondul unei dispute industriale în sectorul sanitar slovac. În urmă cu o săptămână, sindicatul medicilor LOZ a anunţat că aproximativ 3.000 de medici sunt pregătiţi să îşi dea demisia în cazul în care veniturile salariale nu cresc, iar condiţiile de muncă din ce în ce mai greu de suportat nu se îmbunătăţesc.

Din cauza unui exod de personal, în special în Cehia şi Austria, medicii rămaşi în Slovacia sunt suprasolicitaţi de câţiva ani, iar situaţia a fost agravată de pandemia de coronavirus.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News