Porți ochelari de vedere? 5 sfaturi pentru a alege rama potrivită

Advertorial
Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 18:38
7010 citiri
Porți ochelari de vedere? 5 sfaturi pentru a alege rama potrivită
FOTO: pexels.com

Ochelarii cu dioptrii sunt un accesoriu de zi cu zi, așa că rama lor trebuie să se potrivească atât cu preferințele tale, cât și cu forma feței. Descoperă care sunt alte criterii de selecție de care să ții cont și urmează cele cinci sfaturi pentru o alegere ideală.

Cum alegi rama de ochelari potrivită?

Pentru a te asigura că achiziționezi rama perfectă, ia în considerare modele care se armonizează cu forma și cu proporțiile feței tale, dintr-un material și cu o culoare care să completeze subtonul pielii, respectiv nuanța părului și a ochilor tăi. De asemenea, asigură-te că ochelarii care îți plac au dimensiunile potrivite pentru tine.

1. Ține cont de preferințele tale și de tendințe

Ochelarii cu dioptrii sunt un accesoriu de care te desparți rareori. Indiferent dacă preferi ochelari de vedere cu rama completă sau semiramă, alege un model care să îți placă și pe care să îl porți cu plăcere. Dacă nu ai încă unul favorit, inspiră-te din tendințele de anul acesta sau de ramele preferate de celebrități.

2. Alege o ramă potrivită pentru fizionomia ta

Forma ramei are o influență mare asupra aspectului tău și trebuie selectată în funcție de fizionomia ta. Și în cazul bărbaților, și în cel al femeilor, există patru mari tipuri de față.

● Chip oval

Este caracterizat de aspectul rotunjit al frunții și al bărbiei. Trăsăturile sunt echilibrate, în armonie, și este considerat drept forma ideală. Sunt potrivite majoritatea tipurilor de ramă, dar în special cele Aviator, Wayfarer, cat-eye sau oversized.

● Chip rotund

Lungimea lui și dimensiunea pomeților este egală, iar bărbia este rotunjită. Pentru acest tip de față se potrivesc ramele cu unghiuri bine definite, în contrast cu liniile elegante ale chipului: Wayfarer, rectangulare sau unele modele cat-eye. Stai departe de ochelari cu o formă similară, cum sunt cei rotunzi sau ovali.

● Chip în formă de inimă

Bărbia este ascuțită, în timp ce fruntea este lată și linia părului conturează partea superioară a unei inimi. Ramele ideale sunt cele înguste și dreptunghiulare sau ovale, precum și cele cu semirama și unghiuri rotunjite în colțurile de jos.

● Chip pătrat

Se diferențiază prin trăsături pronunțate și unghiuri bine definite. Alege rame care contrastează cu liniile feței și domolesc conturul pătrat: modele rotunde, ovale, Aviator sau cat-eye.

3. Verifică dacă este compatibilă cu grosimea lentilelor

După ce ai găsit rama perfectă, asigură-te că lentilele de care ai nevoie pot fi montate pe aceasta. Spre exemplu, o semiramă sau una cu fir metalic foarte subțire nu este potrivită pentru lentile cu o grosime mare.

4. Ia în considerare materialul și culoarea ramei

Materialul poate varia de la acetați sau alte tipuri de plastic, la metal și titan. Acesta influențează calitatea ramei și aspectul ei. De asemenea, culoarea ochelarilor trebuie aleasă astfel încât să completeze nuanța ochilor, a părului și a pielii.

5. Ai grijă la proporții

Chiar și ochelarii supradimensionați trebuie să respecte proporțiile feței tale. Nu neglija lungimea brațelor, puntea nazală și dimensiunile lentilei când ești în căutarea ramei perfecte.

Dacă porți ochelari de vedere și vrei să faci o schimbare, alege rama în funcție de aceste criterii și sfaturi. Astfel, forma va fi potrivită tipului de față, preferințelor și proporțiilor chipului. În plus, culoarea și materialul vor corespunde trăsăturilor tale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#ochelari, #ochelari vedere , #stiri sanatate