A murit Rudel Obreja. Fostul șef al boxului românesc fusese eliberat din închisoare pentru a se trata de cancer

Duminica, 12 Martie 2023, ora 14:39
11834 citiri
A murit Rudel Obreja. Fostul șef al boxului românesc fusese eliberat din închisoare pentru a se trata de cancer
Rudel Obreja a murit la 57 de ani FOTO facebook

Fostul pugilist a murit la vârsta de 57 de ani, după ce a trecut prin momente foarte grele în ultimele luni.

El fusese eliberat din închisoare pentru a se putea trata de cancer.

Decesul a fost făcut de Clubul Sportiv Dinamo, acolo unde a fost legitimat Rudel Obreja.

"Drum lin, Rudel Obreja!

Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa.

Născut pe 6 august 1965 la Galați, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național"

Obreja fusese condamnat în 2018 la 5 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Acesta era președintele FR Box în perioada „Galei Bute”, fiind acuzat de luare de mită și evaziune fiscală.

Imediat după ce a fost condamnat definitiv, în vara anului trecut, Rudel Obreja a reacționat public și a spus că totul este o mârşăvie şi o bătaie de joc, existând alte speţe asemănătoare în care s-a impus rejudecarea.

Aflat pe patul de spital sub supraveghere strictă, Rudel Obreja a transmis un mesaj către autorități, pentru a fi lăsat să se trateze în libertate.

”Am nevoie de tratament în condiții umane, de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante în contextul actual și iată de ce. Stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte. Sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi și noapte. Nu am telefon, doar 5 vizite pe lună ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală.

Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri.

Rog respectuos comisia de specialitate din cadrul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici, să se constituie în timp util pentru întocmirea și prezentarea Raportului de Expertiză Medico-Legal la Tribunalul Ilfov, astfel încât Instanța de Judecată să se poată pronunța la termenul deja stabilit pentru data de 20.07.2022.

Orice amânare din cauza lipsei acestui Raport de Expertiză al INML îmi complică șansele! Actele aflate la dosarul medical, întocmite de cele două spitale sunt clare, este nevoie doar de confirmarea lor de către INML.

Am cancer cu metastaze. Crunt! Cu voia Lui Dumnezeu, am șanse să mă pot trata/opera. Repet, orice întârziere le diminuează! ”, a fost mesajul postat pe contul de Facebook al lui Rudel Obreja.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doru Viorel Ursu l-a judecat pe Nicu Ceaușescu. Câți ani de închisoare i-a dat în primă instanță
Doru Viorel Ursu l-a judecat pe Nicu Ceaușescu. Câți ani de închisoare i-a dat în primă instanță
Cu profundă tristețe, familia lui Doru Viorel Ursu a anunțat trecerea la cele veșnice a fostului politician care a activat mult timp în domeniul justiției, ca avocat, judecător și procuror....
Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul fostului lider al clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, are loc la restaurantul La Castel, de lângă Iași, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus într-un cort, Green View...
#Obreja, #deces, #57 ani, #cancer, #box, #inchisoare , #stiri din sport