Celebru monument din București, deschis în premieră pentru vizitatori: "Se vor bucura de o panoramă unică asupra orașului"

Duminica, 25 Septembrie 2022, ora 14:28 11394 citiri
Arcul de Triumf din București FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat o premieră pentru bucureșteni și pentru turiști, într-o postare pe pagina sa de pe Facebook, duminică, 25 septembrie.

Aceștia se vor putea bucura gratuit de o panoramă unică în week-end-uri vizitând un simbol al Capitalei, după cum a anunțat primarul.

"La sfârșit de săptămână vă propun să vizitați Arcul de Triumf, un simbol al Capitalei.

Bucureșteni sau turiști, cei care vor urca în interior se vor bucura de o panorama unică asupra orașului cu ajutorul celor patru lunete amplasate pe terasa monumentului.

Sculpturile și benzile desenate expuse în interiorul Arcului, reinterpretări contemporane ale monumentului sunt deosebit de interesante.

În prima parte a expoziției, veți descoperi lucrările de bandă desenată a patru artiști care au transpus motivul Arcului de Triumf: Alexandru Ciubotariu, Octav Ungureanu, Robert OBERT și Ionuț Popescu, iar în a doua parte a expoziției, regăsiți lucrările a cincisprezece elevi de la liceele bucureștene „Nicolae Tonitza” și „Dimitrie Paciurea”.

Arcul de Triumf rămâne deschis în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 12.00 – 20.00, până în data de 16 octombrie, iar accesul este gratuit", a anunțat Nicușor Dan.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News