Misterul unui obiect extraterestru căzut pe Pământ: Documente declasificate ale SUA confirmă evenimentul VIDEO

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 02:22
11981 citiri
Misterul unui obiect extraterestru căzut pe Pământ: Documente declasificate ale SUA confirmă evenimentul VIDEO
Primul obiect din alt Sistem Solar a căzut pe Pământ FOTO: Live Science

Un eveniment extraordinar s-a petrecut în 8 ianuarie 2014 în apropiere de Papua Noua Guinee, când a fost detectat un obiect extraterestru de origini necunoscute. Însă, deși oamenii de știință de la Centrul CNEOS al NASA au concluzionat la acea vreme că acesta este primul meteorit dintr-un alt Sistem Solar care a lovit Pământul, lucrarea lor nu a fost publicată deoarece nu s-au putut accesa unele date ale Departamentului Apărării, care erau secrete.

Dar acum, în aprilie 2022, Comandamentul Spațial al Statelor Unite a confirmat munca astronomilor, menționând faptul că viteza și traiectoria meteoritului arată că roca spațială este de origine extrasolară, potrivit Independent.

Anunțul a amânat cu mai mulți ani data primei descoperiri confirmate a unui vizitator interstelar sau extrasolar, chiar dacă sunt destul de dificil de descoperit și colectat fragmente ale primului meteorit din afara Sistemului Solar care a lovit Pământul și care a explodat în apropiere de Papua Noua Guinee.

”Mingea de foc” a căzut undeva în Oceanul Pacific, iar Comandamentul Spațial al SUA (USSC) a confirmat într-un raport că astronomii de la Harvard, Amir Siraj și Abraham Loeb au avut dreptate când au afirmat că meteoritul era de origine interstelară, într-o lucrare propusă pe ArXiv, dar nepublicată nici până astăzi.

Misterul legat de mormântul lui Iisus Hristos descifrat: Un savant american a făcut cercetări biblice și arheologice

Acest lucru nu s-a întâmplat deoarece verificarea studiului era legat de datele provenite de la niște senzori utilizați doar de Departamentul Apărării al Statelor Unite, dar care erau secrete.

Cercetătorii NASA au calculat la acea vreme, că meteoritul extraterestru din alt Sistem Solar, deși avea o dimensiune redusă, de doar 0,45 metri, el a intrat în atmosfera Pământului pe 8 ianuarie 2014, după ce a călătorit cu viteza de 210.000 de kilometri pe oră, o valoare ce depășește cu mult viteza meteoriților care orbitează în Sistemul Solar.

Studiul astronomilor de la Universitatea Harvard arăta că în proporție de 99,99% că meteoritul își are originea cu mult dincolo de Sistemul nostru Solar, posibil ”din interiorul adânc al unui sistem planetar sau al unei stele”.

"Colosul” cu o înălțime de 524 de metri care a lovit catastrofal: Cum a fost înghițită coasta Alaskăi VIDEO

Deși localizarea resturilor meteoritului interstelar ar putea fi o sarcină aproape imposibilă, Siraj a spus că se consultă cu diverși experți cu privire la posibilitatea de a organiza o expediție pentru a le recupera, însă ele zac undeva pe fundul Oceanului Pacific, conform Live Science.

NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
Descoperirile științifice legate de univers au demonstrat că acestea sunt practic fără limite, iar omenirea este entuziasmată atunci când primește noi vești de dincolo de lumea noastră....
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#obiecte extraterestre, #NASA, #extraterestru, #meteorit cazut pamant, #meteoriti Pamant, #Comandamentul Spatial , #mister