Cine este prima româncă acceptată în programul Obama Scholars, coordonat de fostul președinte american

Marti, 21 Noiembrie 2023, ora 10:56
3565 citiri
Cine este prima româncă acceptată în programul Obama Scholars, coordonat de fostul președinte american
Adriana Preda, o tânără originară din Sfântu Gheorghe, este primul român selectat în cadrul programului „Obama Scholars” FOTO weradio.ro

Adriana Preda, o tânără originară din Sfântu Gheorghe, este primul român selectat în cadrul programului „Obama Scholars”, derulat de Universitatea Columbia din New York și coordonat de fostul președinte al SUA, Barack Obama, relatează We Radio Sfântu Gheorghe.

Alături de alți 11 lideri sociali în ascensiune, Adriana face parte din cea de a șasea generație de tineri pe care prestigiosul program al Fundației Obama îi ajută să se dezvolte, oferindu-le instrumentele și experiențele necesare pentru ca eforturile lor să fie mai eficiente și să aibă un impact mai ridicat în comunitățile lor.

De profesie jurist, Adriana spune că și-a dorit dintotdeauna să îi ajute pe cei vulnerabili și să fie vocea celor care nu sunt ascultați, inspirată fiind chiar de povestea de viață a mamei sale, abandonată de părinții biologici, dar care a reușit să devină „o femeie puternică și dedicată”.

Din 2016 este directorul executiv al Asociației „The Social Incubator”. Misiunea organizației pe care o conduce este dezvoltarea socială, educațională și profesională a tinerilor aflați în situații de risc, grupul țintă fiind copiii și adolescenții orfani care se pregătesc să părăsească sistemul de plasament. De la înființare, organizația pe care o coordonează a sprijinit peste 35.000 de tineri din 30 de județe ale țării.

Până în primăvara anului viitor, alături de alți 11 lideri sociali selectați din tot atâtea țări, Adriana va participa la seminarii săptămânale, ateliere de dezvoltare personală și profesională, cursuri acreditate și alte programe personalizate, menite să dezvolte cunoștințele și abilitățile în domeniul inițiativelor sociale și comunitare.

Participarea în cadrul prestigiosului program i-a oferit, la finalul lunii trecute, ocazia de a-l cunoaște și de a sta la aceeași masă cu fostul președinte american Barack Obama, iar tânăra a descris momentul întâlnirii ca fiind „cea mai importantă zi” din viața ei, a declarat tânăra într-un interviu acordat We Radio Sfântu Gheorghe.

”Am cochetat și cu o carieră în televiziune, dar curând mi-am dat seama că misiunea vieții mele este să ajut, motiv pentru care, în 2015, m-am alăturat echipei „The Social Incubator”, fiind primul angajat al organizației în rolul de secretar executiv.

În 2016, board-ul mi-a oferit oportunitatea de a coordona organizația și întreaga ei activitate, și așa am ajuns să construiesc în ultimii aproape 9 ani un altfel de viitor pentru tinerii care provin din medii vulnerabile. Sunt mulți oameni care m-au inspirat și care au contribuit la persoana care sunt astăzi și locul în care mă aflu, atât pe plan personal, cât și profesional.

Mama mea, o femeie puternică și dedicată, a fost o sursă de inspirație constantă în viața mea. Prin povestea ei de viață ca un copil abandonat, mi-a transmis o misiune profundă de a ajuta și de a salva copiii și tinerii aflați în situații dificile. Experiența ei a fost un impuls pentru alegerile mele de carieră și pentru implicarea mea activă în activități sociale”, a declarat tânăra pentru sursa citată.

Economia SUA crește sub așteptări – TradeVille
Economia SUA crește sub așteptări – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere La T1 2024 Creditarea privata a crescut cu 5%, in T1 2024, față de aceeași perioadă din 2023, luna martie înregistrând un avans de 4.7% vs martie 2023, sub...
Economia germană – cu un moral mai ridicat – TradeVille
Economia germană – cu un moral mai ridicat – TradeVille
Comerțul Cu Ridicata Înregistrează Creșteri In februarie 2024, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (excluzând autovehiculele si motocicletele) a înregistrat o creștere, comparativ cu...
#Obama, #bursa, #fundatie, #romanca, #jurist , #stiri invatamant