Descoperire neobișnuită a savanților: Oamenii nu au învățat să meargă pe pământ, ci altundeva VIDEO

Luni, 19 Decembrie 2022, ora 23:49
7672 citiri
Descoperire neobișnuită a savanților: Oamenii nu au învățat să meargă pe pământ, ci altundeva VIDEO
Primii oameni au învățat să meargă în copaci și nu pe sol FOTO: Phys

Oamenii de știință de la Universitățile Kent și College London din Marea Britanie și Duke din Statele Unite, care au realizat un studiu amplu publicat în revista Science Advances pe 14 decembrie 2022, au făcut o descoperire extraordinară. Experții au constatat că oamenii timpurii au învățat probabil să meargă mai întâi, nu pe pământ, ci în copaci.

Bipedismul uman – mersul drept pe două picioare – poate să fi evoluat în copaci, și nu pe sol, așa cum se credea anterior, conform unei analize recente, potrivit Phys.

În studiu cercetătorii au explorat comportamentele cimpanzeilor sălbatici - cea mai apropiată rudă a noastră - din Valea Issa din vestul Tanzaniei, în regiune, din Valea Riftului Africii de Est.

De ce extratereștrii nu au contactat pământenii: Neașteptata explicație descoperită de oamenii de știință VIDEO

Cunoscut sub numele de „mozaic de savană” – un amestec de teren deschis uscat, cu puțini copaci și pete de pădure densă – habitatul cimpanzeilor este foarte asemănător cu cel al primilor noștri strămoși umani și a fost ales pentru a le permite oamenilor de știință să exploreze dacă deschiderea acest tip de peisaj ar fi putut încuraja bipedismul la hominini.

Studiul este primul de acest gen care explorează dacă habitatele de savană ar explica timpul petrecut pe sol de către cimpanzeii Issa și compară comportamentul lor cu alte studii privind verii lor care locuiesc exclusiv în pădure din alte părți ale Africii.

În general, studiul a constatat că cimpanzeii Issa au petrecut la fel de mult timp în copaci ca și alți cimpanzei care trăiesc în păduri dense, în ciuda habitatului lor mai deschis și nu erau mai tereștri, așa cum se așteptau experții.

În plus, deși cercetătorii se așteptau ca cimpanzeii Issa să meargă în poziție verticală în vegetația de savană deschisă, unde nu pot călători cu ușurință datorită coronamentului copacilor, mai mult de 85% din cazurile de bipedism au avut loc în copaci.

Descoperire neobișnuită făcută de experți: Pericolul neașteptat care pândește sub orașele mayașe VIDEO

Autorii spun că descoperirile lor contrazic teoriile larg acceptate care sugerează că a fost un mediu de savană deschis și uscat care a încurajat rudele noastre umane preistorice să meargă în poziție verticală – și în schimb sugerează că ar fi putut evolua pentru a merge pe două picioare pentru a se deplasa, pe crengile copacilor.

„Am presupus în mod natural că, deoarece grupul Issa are mai puțini copaci decât pădurile tropicale tipice, unde trăiesc majoritatea cimpanzeilor, am vedea indivizi mai des pe pământ decât în copaci. Mai mult, pentru că atât de mulți dintre factorii tradiționali ai bipedismului sunt asociați cu starea de pe pământ, ne-am gândit că vom vedea în mod natural mai mult bipedism și aici”, a spus coautorul studiului, Dr. Alex Piel (Universitatea College London).

„Studiul nostru sugerează că retragerea pădurilor la sfârșitul erei Miocen-Pliocen în urmă cu aproximativ cinci milioane de ani și habitatele mai deschise din savană nu au fost un catalizator pentru evoluția bipedismului. În schimb, copacii au rămas probabil esențiali pentru evoluția sa - cu căutarea de copaci producători de alimente este probabil un motor al acestei trăsături”, a explicat expertul.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#oameni preistorici, #mers jos, #hominizi om modern, #hominizi Terra, #primii oameni, #savana, #Africa , #descoperire