Mark Zuckerberg aduce politicieni de top în conducerea Facebook. ”Meta încearcă să pivoteze spre construirea metaversului, o lume virtuală ipotetică”

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 07:31
2610 citiri
Mark Zuckerberg aduce politicieni de top în conducerea Facebook. ”Meta încearcă să pivoteze spre construirea metaversului, o lume virtuală ipotetică”
Nick Clegg a fost viceprim-ministru al Regatului Unit în timpul guvernului de coaliţie din 2010 până în 2015 FOTO Hepta

Nick Clegg, fost vicepremier al Marii Britanii și fost membru al Parlamentului European, este acum unul dintre cei mai puternici oameni de la Meta, compania mamă a Facebook.

Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, l-a promovat miercuri pe fostul vicepremier britanic liberal democrat la funcţia de preşedinte al afacerilor globale, punându-l la conducerea ”tuturor problemelor de politică”, în timp ce gigantul tehnologic se confruntă cu un val de reglementări globale.

Clegg a fost anterior vicepreşedinte pentru afaceri globale. Absolvent al Universităţii Cambridge, care s-a alăturat Facebook în 2018 ca şef pentru politici şi comunicaţii, Clegg a fost liderul Partidului Liberal Democrat din Marea Britanie.

El va fi acum responsabil de deciziile care afectează miliardele de oameni din întreaga lume care folosesc Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp şi Oculus, toate deţinute de Meta.

Zuckerberg a spus că doreşte ca Clegg, în vârstă de 55 de ani, să preia rolul unui lider senior ”la nivelul” său şi al şefului de operaţiuni Sheryl Sandberg, care a fost de multă vreme considerată a doua la comandă.

”Nick va conduce acum compania noastră cu privire la toate problemele noastre de politică, inclusiv la modul în care interacţionăm cu guvernele atunci când iau în considerare adoptarea de noi politici şi reglementări, precum şi modul în care argumentăm public produsele noastre şi munca noastră”, a spus Zuckerberg într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Zuckerberg a spus că Clegg va raporta acum direct lui el însuşi, precum şi lui Sandberg, căreia îi raportează deja. El a adăugat că numirea îi va permite lui şi lui Sandberg să se retragă de la luarea deciziilor politice pentru a se concentra pe construirea de noi produse şi, respectiv, pe afacere. „”Munca pe care o facem la Meta contează pentru mulţi oameni din întreaga lume. Suntem în centrul multor dezbateri despre tehnologie şi societate”, a spus Zuckerberg.

”Numirea lui Clegg vine în timp ce Meta încearcă să pivoteze spre construirea metaversului, o lume virtuală ipotetică în care oamenii pot trăi, lucra şi se pot juca prin avatare digitale.

Metaversul este încă în stadiu incipient, dar este posibil să existe multe chestiuni complexe de politică asociate cu dezvoltarea sa. Într-adevăr, au existat deja mai multe rapoarte de hărţuire pe diferite platforme de metaverse.

Meta a devenit din ce în ce mai nepopulară în rândul politicienilor din întreaga lume în urma scandalurilor legate de confidenţialitate, moderarea conţinutului, scurgeri de date, amestec în alegeri şi siguranţa copiilor.

”Produsele noastre existente şi viitoare vor continua să fie un subiect de interes şi dezbateri societale intense. Aştept cu nerăbdare să joc un rol în această dezbatere în numele nostru şi să ne asigurăm că avem politicile potrivite atât pentru a reflecta responsabilităţile noastre, cât şi pentru a sprijini construirea de noi produse inovatoare pentru anii următori”, a spus Clegg.

Clegg a fost viceprim-ministru al Regatului Unit în timpul guvernului de coaliţie din 2010 până în 2015. Partidul său a participat la guvernare după ce Clegg a acceptat să se asocieze cu Partidul Conservator, aflat la guvernare, o mişcare care a fost profund nepopulară pentru mulţi susţinători liberal democraţi.

Promovarea sa vine pe fondul unei revolte mai ample la Meta. În ultimul an, Meta l-a pierdut pe directorul de tehnologie Mike Schroepfer, pe directorul de venituri David Fischer şi pe Fidji Simo, şeful aplicaţiei Facebook. Nu este clar dacă Clegg va primi un loc în consiliul de administraţie al Meta, dar dacă primeşte unul, atunci va trebui să-şi declare salariul şi opţiunile de acţiuni. În 2020, pachetul primit de Sandberg a ajuns la aproximativ 24,7 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#numire, #conducere Facebook schimbata, #Nick Clegg, #Mark Zuckerberg Facebook , #stiri Facebook